Galbūt jie galvoja, jog visi likę stovi eilėje, nes niekur neskuba, o šliaužimas 2 km/h greičiu jiems teikia malonumą ir atsipalaidavimą.

Toks buvo ir šios dienos video siužeto herojus „Volkswagen“ vairuotojas, kuris iššokęs iš kamščio ir pravažiavęs laisva juosta iki eilės priekio nusprendė, jog kas nors, prastovėjęs 20 minučių, jį geranoriškai įleis prieš save, nusišypsos ir palinkės geros kloties. Didžiai jo nuostabai, gerųjų samariečių neatsirado, tačiau herojus ilgai nelaukė ir žengė „žingsnį arkliu“ - pasuko į T. Narbuto gatvę iš trečios juostos, iš kurios kelio ženklai leidžia važiuoti tik tiesiai, ir, maža to, tai padarė degant raudonam šviesoforo signalui.

Turbūt daugelis sutiks, jog vienas nemaloniausių yra neteisingumo jausmas, kai kažkas įgyja privilegijas nepelnytai, be aiškios ir logiškos priežasties. Juk niekas nepyksta, jei už jį daugiau uždirba tas, kuris turi geresnį išsilavinimą ar daugiau dirba. Kaip ir niekas nepyksta, jei kamščiuose greičiau juda viešasis transportas A juosta ar greitosios pagalbos automobilis su įjungtais švyturėliais. Belieka tikėtis, kad šioje situacijoje teisingumą atkurs policija, o „Volkswagen“ vairuotojui palinkėsime ateityje laikytis taisyklių, dėl kurių yra susitarusi visuomenė, o jei jos netinka - jas pilietinėmis priemonėmis keisti arba kraustytis gyventi į šalį, kur įstatymai negalioja.

O tiems, kurie teisins vairuotoją, juk galbūt nespėja į svarbų susitikimą, neapskaičiavo laiko ir t. t., priminsiu, jog „Google Maps“, „Waze“ ir kitos programėlės turi informaciją apie eismo sąlygas Vilniaus mieste ir gali prognozuoti kelionės trukmę kelių minučių tikslumu, tad pasitikrinkite situaciją prieš važiuodami ir išvengsite nemalonių staigmenų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Atsidūrėte panašioje situacijoje? Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.