Nesuprantu, kas turi dėtis žmogaus galvoje, jog nužudytų žmogų ir sumuštų niekuo dėtą merginą ir bandytų ją išžaginti? Dabar kreipiuosi į tave, prievartautojau. Tikiuosi, kad pasieks tave visą tai. Kaip tu gali dar ramiai gyventi, miegoti, eiti į mokyklą, kai dėl tavo kaltės jauna mergina kovoja už savo gyvybę? Ar žinai, kiek skausmo ji patyrė ir kiek dar patirs? Ji niekada nepasitikės kitais, niekada neprisileis kitų, nes visur matys tavo veidą. Ar tau ne gėda, kai visi žino, jog tai tu taip žiauriai ją sumušei, tu bandei ją išžaginti, o tu vis tiek giniesi ir bandai nusimesti visus kaltinimus? Tavęs net negalima vadinti vyru, nes tikri vyrai taip nesielgia.

Tikiuosi, kad tu atsiimsi dar gyvenime už tai, nes niekas nelieka nenubaustas vienu ar kitu būdu. Nors dėl vaikų klaidų negalima kaltinti tėvų ir, ko gero, kiekvienas tėvas eitų už savo vaiką, tačiau šioje situacijoje nėra teisinga ginti šį prievartautoją. Neteisinga, kai žmogus, turintis aukštesnes pareigas visuomenėje, gali eiti prieš įstatymus. Šis vaikas turi atsakyti už savo veiksmus, ar Jūs bent nutuokiate, kaip sunkiai išgyvena dėl Jūsų sūnaus kaltės sužalotos merginos šeima? Ar žinote, kaip visą gyvenimą Jūsų sūnaus klaida juos lydės? Norėčiau visą tai pasakyti Jums į akis, tačiau viliuosi, kad bent tai pamatysite.

O kaip dirba mūsų teisėsauga? Išleidžia įtariamą nusikaltėlį į laisvę, leidžia toliau eiti į mokyklą, ramiai miegoti. Ir kaip nebijoti vaikščioti gatvėmis, kai visokie įtariami nusikaltėliai yra išleidžiami? Kaip pasilikti dar šioje šalyje, kai vyksta toks neteisingumas? Man labai liūdna, kad mūsų šalis nusirito iki tokio lygio, kai yra baisu, net vaikščioti gatvėmis...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.