Man vienai, auginančiai vaiką ir nuomojančiai būstą, 400 eurų nepakanka. O juk daugelis mūsų gauna tokias algas.

Kartais pyktis ima, kad nurodomi didesni darbo užmokesčiai, nei dauguma žmonių gauna. Aš pati, nuskaičiavus mokesčius, gaunu 410 eurų darbo užmokestį ir dar 89 eurus alimentų. Gyvenu su 12 metų sūnumi, nuomojame būstą, nes negaliu savo būsto įsigyti.

nuomą po euro įvedimo moku 150 eurų, prieš euro įvedimą mokėjau 300 litų. Komunaliniams mokesčiams šildymo sezonu moku 130 eurų, telefonas ir kabelinė su internetu – dar 35 eurai. Už mėnesinį bilietą sumoku dar 30 eurų. Mums abiems su vaiku lieka 144 eurai.

Pati dirbu administracinį darbą, bet darbdaviai nenori mokėti didelio darbo užmokesčio, o reikalavimai keliami aukšti. Taigi, kaip išgyventi už 144 eurus? Mielieji, daugiau nei pusė Lietuvos gyventojų gyvena panašiai kaip aš, o juk kiti dar skolingi bankams. Mums su vaiku padoriai gyventi sumokėjus visus mokesčius pakaktų 400 eurų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Prašome pasidalinti Jūsų patirtimi! Teigiama, kad vienas žmogus 2013 m. nurodė, kad jam vidutiniškai reikia 400 eurų – teiraujamės Jūsų, kokia suma per mėnesį reikalinga Jums? Kiek papildomai turėtumėte uždirbti, kad būtų patenkinti Jūsų poreikiai? Pasidalinkite savo mėnesio išlaidomis ir parodykite, koks turėtų būti oriai gyvenančio žmogaus atlygis.

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: