Absoliučiai nejudanti į priekį mokesčių reforma. Vieną dieną vienaip, o kitą jau visai kitaip formuojamos pozicijos. Vieną dieną teigiama vienaip, o kitą jau visai kitaip. Rezultatas – sprendimų nėra.

Absoliučiai jokio požiūrio į arba iš Lietuvos emigruojančius žmones. Gal poną ministrą pirmininką reiktų nuvežti į Vilniaus oro uostą, kad jis pamatytų, kiek lėktuvų kasdien kyla ir išskraidina mūsų tautiečius? Nes iki šios dienos ponas ministras pirmininkas nemato čia jokios bėdos.

Nemato jis jokios bėdos ir pono ūkio ministro veiksmuose. Pats ūkio ministras ramiai tvarko savo reikalus. Jis juk žino, kad eilinį kartą bus suformuota kažkokia komisija, kuri eilinį kartą nieko neras, nenuspręs, nenutars ir baigs savo veiklą nieko nepadariusi. Tik šį kartą Seimas pranoko pats save – tris komisijas suformavo. Kam? Neaišku.

Nemato ponas ministras pirmininkas bėdos ir medikų problemose. Visur viskas gerai. O jei kas mano kitaip, bus nustumtas į šalį, išvadintas nesusipratėliu. Buvęs finansų ministras paliko ne tik ministeriją, bet buvo pažemintas ir partijos organuose. Naujasis ministras, atrodo, akių taip nedraskys. Pats pasakė, kad vykdys tai, kas bus pasakyta.

Negano to, kad jokių darbų nevyksta, jokie procesai nevyksta, mūsų valdžios vyrai sugeba ne tik nieko neveikti, bet ir pailsėti, papramogauti ir savo kišenes pasipildyti.

Tokio absurdo, kaip su vieno Lietuvos miesto meru, dar irgi nebuvo. Akivaizdžiai didelės pinigų sumos gula į jo kišenę, o jis pats vaidina nuskriaustą, paniekintą ir žada kreiptis teisman.

Tas, kuris turėtų būti baudžiamas, pats ieško kaltų. Ir nori nenori vėl peršasi mintis, kad ir šiuo atveju nieko nebus. Nors ne – bus. Bus eilinė komisija. Tyrimas. Ir vėl nieko.

Daugybė aliuzijų į neva vykstantį darbą, ištisai posėdžiaujančios komisijos, atostogaujantys parlamentarai, didėjantys pagurkliai ir pilvai, toliau sėkmingai skurstantys Lietuvos gyventojai, viena nuomonė ir absoliuti ramybė visų valdžios žmonių veiduose. Tokia šiandienos Lietuva. Absurdas.

Kiek dar tai tęsis?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!