Seimo pirmininkas turi teisę pasiūlyti dar vieną kandidatą išmetimui. Po to, kai visi Seimo nariai sudėlios savo pliusus ir minusus, daugiausiai minusų surinkęs Seimo narys ir tas, kurį pasiūlys Pirmininkas, bus atiduoti žiūrovų teismui. Jie, siųsdami SMS žinutes, galės nuspręsti, kuris iš jų turi palikti Seimą. Tuo metu abu kandidatai dar galės padainuoti, pašokti ar pasakyti kokią nors kalbą, bandydami paveikti balsuojančius žiūrovus.

Iškritęs Seimo narys dar turės galimybę sugrįžti, kai bus paguodos balsavimai gruodžio mėn. O šiuo metu yra laukiama, kokie netikėti naujokai gali pasirodyti Parlamente. Jais gali būti ir partijos atstovas, ir paprastas pilietis, užsiregistravęs Seimo internetinėje svetainėje paskelbtoje anketoje “Tapk politikos žvaigžde!”. Jau užsiregistravo tūkstančiai piliečių, o juos atrankose vertina kompetentinga politikos jau ragavusi žvaigždžių komisija: Algis Ramanauskas, Gediminas Jaunius, pirmininkauja Eduardas Kaniava.

Po žinių bus transliuojama tiesioginė laida “Vyriausybės vartai”. Šiandien ten žiūrovai galės nubalsuoti, kam padidinti atlyginimus: mokytojams, ar medikams. Balsuojant už mokytojus, reikia siųsti SMS arba skambinti trumpuoju numeriu 1761, o balsuojant už medikus – 1762. Žinutės kaina tik 2 litai. Laidą veda premjeras Arūnas Valinskas. Kiek pavyks surinkti pinigų per balsavimus, tiek ir padidės nugalėtojų algoms skirtas biudžetas.

Balsavimo metu komandos iš mokytojų ir medikų tiesioginiame eteryje dar galės atlikinėti įvairias užduotis, kurias paskirs premjeras. Dainos, šokiai, išradingumas, sąmojingumas ir intelektualios žinios, kelia laidos reitingus ir didina biudžetą. Geriausiai pasirodžiusių profesijų komandos finale susirungs dėl papildomų premijų. Didėjančios sumos laidos metu rodo, kad gimsta pilietinė visuomenė.

Visi nekantriai laukia numatytų karinių manevrų, kurių metu krašto apsaugos ministras Žydrūnas Savickas ruošiasi tempti dantimis sunkiąją karinę techniką (ta proga lenkai net paskolins vieną savo tanką). Pratybose dalyvaus NATO atstovai, savo jėgą tampant techniką ir nešiojant šimtakilograminę amuniciją pademonstruos ir kiti Lietuvos kariuomenėje tarnaujantys galiūnai. Kiek naftos sutaupysime, jei išmoksime nusitempti karinę techniką rankomis!

Sveikatos apsaugos ministras Artūras Orlauskas dabar pasirodo tik apsirengęs savo personažo vaistininko iš buvusio jumoro serialo „Kaimynai“ personažu ir veda laidą „Juokas - sveikata“. Ten rodomi vaizdeliai pagal anekdotus gydytojų ir ligonių tema. Žiūrovai renka juokingiausią vaizdelį ir taip papildo ligonių kasas.

Darbo ir socialinės apsaugos ministrė Asta Baukutė nebenusivalo savo močiutės grimo, nes keliauja per Lietuvą susitikinėti su pensininkais. O kaip geriau su jais pasikalbėsi, jei neįsijausi į jų vaidmenį? Kad būtų linksmiau, kartu keliauja ir visas ministerijos aparatas, anksčiau vadinęsis tiesiog „Ambrozija“. Lėšos, surinktos už jų pasirodymą skiriamos pensijų didinimui.

Švietimą ir mokslą ėmėsi kuruoti Ezopas. Jaunystėje pats praėjęs visą lėbaujančio jaunuolio kelią, jis tikrai gerai žino, kaip to išvengti. Todėl ką tik buvo priimtas nutarimas, kad nuo kitų mokslo metų Lietuvos mokyklose bus įvestos privalomos meditacijos ir jogos pamokos. O mokytojai bus vadinami dvasios guru, vedančiais į Nirvaną per krištolinio lotoso sąmonės prabudimą. Tai turėtų sustiprinti jų autoritetą visuomenėje.

Labai suaktyvėjo Lietuvos kultūrinis gyvenimas, kai kultūros ministerijoje ėmė dirbti komanda iš moterų klubo „6666“: Daina Bilevičiūtė, Donalda Mieželytė ir Nijolė Oželytė. Dar tokių linksmų kultūrinių programų per nacionalinį TV transliuotoją tikrai niekada nebuvo. O Lietuvos tūkstantmečio minėjimo proga visos moterys į „Chippendale“ grupės pasirodymą įleidžiamos nemokamai.

Nuo tada, kai Lietuvos finansus ėmė tvarkyti Vaiva Mainelytė, Lietuvos moterys tiesiog sužydėjo. Dabar visų vyrų algos ir pajamos versle yra pervedamos jų žmonoms, nes ponia Vaiva pateikė Seimui pasiūlymą, kad tokia finansų tvarkymo patirtis Lietuvoje turi gilias tradicijas. Žmonos tikrai geriau paskirsto biudžetus ir savo šeimose, ir kruopščiau sumoka mokesčius. Jau iš nemirtingojo kūrinio „Velnio nuotaka“ turėjo būti aišku, kad vyrai su pinigais elgtis nemoka, pasiduoda kipšo gundymams, o iš jo gautus pinigus vis tiek išleidžia mergoms. „Moterys storos ir plonos, oho, pasižiūrėkit, koks ponas esu. Pilnas kapšas pinigų, neatsiginu mergų...“ – atsimenat?

Vienintelė netektis yra tarpparlamentinės grupės darbo rezultatai. Grupei vadovavęs Seimo narys Algimantas Liubinskas pats pasiūlė užsienio parlamentarams visus tokius susitikimus vykdyti futbolo aikštėje, ir štai vakar mūsų išrinktieji rezultatu 0:6 nusileido kolegoms iš Andoros. Mūsų grupės vadovas sakė, kad siūlys Seimui priimti nutarimą, kiekvieną sesiją pradėti nuo parlamentarų apšilimo ir raumenų pratampymo pratimų.

Artėja Prezidento rinkimai ir jei norite būti kandidatu, registruokitės rinkimų komisijos interneto svetainėje „Sužibėk Prezidentūroje“. Atrankos konkursai prasideda jau nuo kito mėnesio didžiojoje LNK studijoje žaidime “Vienas prieš visus”.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!