Kadangi žinojau, kad nemokama, tai kortelės prie bilietų skaitytuvo nedėjau. Tačiau, kiek teko matyti pensininkų ir net jaunesnių žmonių, kurie, greičiausiai, neskaitė žiniasklaidos ir nežiūrėjo žinių per TV, korteles pridėdavo ir pasigirsdavo pyptelėjimas. Ir taip visose trijose transporto priemonėse. Vadinasi, bilietas buvo nuskaitytas, o įmonė gavo pajamas.

Kodėl bilietų skaitytuvai buvo NEIŠJUNGTI?! Kai vyksta kontrolės patikra, vairuotojai iškart išjungia skaitytuvus. Kodėl to nebuvo padaryta tądien? Ar neatrodo, kad tai vartotojų klaidinimas?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.

Komentuoja „Susisiekimo paslaugų“ Komunikacijos specialistė Dovilė Marčinskaitė

Vilniuje Tarybos sprendimu šiuo metu yra patvirtintos šios nemokamo viešojo transporto dienos: Vasario 16-oji, Kovo 11-oji ir Liepos 6-oji, taip pat rugsėjo 22 d. – Tarptautinė diena be automobilio. Valstybinių švenčių metu komposteriai visuomet blokuojami ir keleiviai tiesiog neturi galimybės pasižymėti bilieto.

Rugsėjo 22 d., Dieną be automobilio, Tarybos sprendimu nemokamai važiuoti gali tie, kurie pateikia galiojantį vairuotojo pažymėjimą. Visgi skatindami darnaus judumo plėtrą mieste ir ragindami miestiečius išbandyti viešąjį transportą, šiais metais į šią situaciją pažiūrėjome lanksčiau – komposterių neblokavome, tačiau savo viešinimo kanaluose, žiniasklaidoje skelbėme, jog vairuotojo pažymėjimas bus tik simbolinis bilietas, o iš tiesų nemokamai vešime visus keleivius. Keleivių kontrolė bilietų netikrino, tik prižiūrėjo tvarką viešajame transporte.

Kitąmet užtikrinsime dar efektyvesnį pačių keleivių ir vairuotojų informavimą, dar aiškiau sudėliosime akcentus – jog būtų aišku, kad tai yra nemokamo viešojo transporto diena.