Kyla pagrįstas klausimas - laukti ko? Kol nebeapsikentę nueisite į privačią kliniką ir sumokėję paskutinius pinigus gausite konsultaciją ar kol, neduok Dieve, tos konsultacijos jums nebereikės?

Panašu, kad Lietuvoje liko vienintelė liga – COVID-19. Susirgimų nuo šios ligos yra vos keletas per dieną, o tūkstančiai pacientų laukia už poliklinikų durų geresnių laikų.

Vakar Santaros klinikų gydytojas neoficialiame pokalbyje pasibėdavojo, kad pas juos veža ligonius su įvairiais paūmėjimais, nes pirminės sveikatos paslaugų priežiūros institucijos neveikia nieko.

Mes dėkojome gydytojams už jų darbą, vykdėm palaikymo akcijas, kas rinko pinigus ir pirko reikalingą įrangą, kas kovojo už darbo užmokesčio pakėlimą dirbant sunkiomis sąlygomis. Bet realybė pasirodė kiek kitokia.

Poliklinikos tuščios, gydytojai pacientų nepriima, nes gali tai sau leisti. Kam dirbti, jei gali nedirbti. Visiškai natūralu, deja.

Poliklinikoms suteikta galimybė organizuotis savo darbą individualiai ir jos tuo naudojasi. Faktiškai patekti pas savo šeimos gydytoją neįmanoma, jau nekalbu apie antrojo lygio medicininę pagalbą. Turi laukti, kol tave išveš greitoji, tada paslaugas gausi.

Jei mes bijome užkrato ir beveik visi susirgimo atvejai yra įvežtiniai, kodėl oro uostuose nėra griežtesnės patikros? Nes šalyje atšauktas karantinas.

Tačiau patekti į polikliniką būsimam vairuotojui, norint gauti medicininę patikrą, galima po mėnesio geriausiu atveju. Pas šeimos gydytoją - tik telefonu.

Kodėl? Nes COVID-19. Ir dengiantis šios ligos grėsme panašu, kad saugome ne pacientus, o tiesiog galimybę nedirbti.

Labai gerbiu visus medikus ir tikrai nemanau, kad eiliniai medikai yra patenkinti susidariusia situacija, tačiau gydymo įstaigų vadovai, su Vyriausybės palaiminimu, akivaizdžiai piktnaudžiauja esama padėtimi.

Situacija šalyje darosi tokia, kad greitu laiku teks perpiešti padėkos plakatus į prašymą gydyti ir eiti su jais prie poliklinikų. Man baisu, kad viena iš kertinių paslaugų, kurią turi užtikrinti valstybė, žlunga.

Mes visi mokame mokesčius ir tuo pagrindu turime pagrįstą lūkestį, kad prireikus mums bus suteikta laiku ir tinkama medicininė pagalba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)