Kodėl pieno produktams tokie nelogiški, absurdiški apribojimai, kodėl nepadaryti taip pat mėsai, duonai, druskai makaronams ir aplamai visiems maisto produktams?

Tokį sprendimą V. Baltraitienė pateisina, kad skriaudžiami ūkininkai. Tačiau jei logiškai mąstytų ministrė, tai suvoktų (...) - jokio ryšio tarp pieno antkainio nustatymo ir kainos, kurią gauna ūkininkas už pieną, paprasčiausiai nėra. O aiškinimas, kad kils vartojimas, išvis nelogiškas, nes apribojus antkainį , parduotuvėms labiau apsimokės įvežti lenkišką pieną, sukelti kaštus ant transporto kaštų ir taip pasiimti norimą pelną. Taip lenkiškų produktų vartojimas kils, deja, lietuviškų mažės. Tai ką tuomet dirba V. Baltaitienė?

Kadangi daug metų dirbu prekyboje ir gerai išmanau pieno gamybą, perdirbimą ir prekybą, tokie ministrės sprendimai atrodo labai nelogiški, manau, ji demonstruoja elementarios ekonomikos neišmanymą ir užsiima mažų mažiausiai populizmu prieš rinkimus, o jei tokį įstatymą priimtų Seimas ir pasirašytų prezidentė, tai būtų eilės verslininkų sužlugdymas. Pirmiausia bankrutuotų visi smulkūs prekybininkai ir turgaus prekeiviai. Tokių Lietuvoje yra apie 1000.

Prekybininkas pieno produktams užsideda nuo 15 proc. iki 30 proc. antkainį. Su mažesniu antkainiu jis paprasčiausiai bankrutuotų. Turgaus prekeivis per dieną „suprekiauja“ apie 300 eurų apyvartą. Pagal V. Baltraitienę, nustačius 10 proc. antkainį, jo pelnas būtų apie 30 eurų per dieną.

Realiai tokio prekybininko išlaidos per dieną yra apie 60 eurų, tai yra alga, mokesčiai, elektra, nuomos mokesčiai ir t.t. Akivaizdu, kad toks prekeivis bankrutuotų iškart. Lygiai tokia pat situacija ir mažose parduotuvėse. Didieji centrai galbūt išgyvens, žinoma, pabrangins kitus produktus ir pirkėjas tik nukentės nuo tokių įstatymų.

Kaip matome, po tokio įstatymo įsigaliojimo bus sunaikintas smulkus verslas ir vėl laimės stambiosios parduotuvės. Koks V. Baltraitienės tikslas, sunku pasakyti, bet akivaizdu, kad prieš kiekvienus rinkimus vyksta toks pats žaidimas su nemąstančia tautos dalimi (...).

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!