Dabar dėl prekybos centrų. Jie taip pat yra privatus turtas ir jie turi pilną teisę drausti rūkyti savo valdose. Kaip ir Jūs galite drausti atėjusiems svečiams, kad jie nerūkytų Jūsų miegamajame.

Šiuo metu yra labai madinga kurti naujus draudimus, pamirštant, jog juos reikės kažkaip įgyvendinti. Taip, lauko kavines galima nubausti. Bet kaip jūs įsivaizduojate bausti tuos, kurie rūkys atsidarę langą arba prie balkono durų? Arba tuos, kurie rūkys tualete prie ventiliacijos arba virtuvėje prie gartraukio? Tada, kai virs dūmai pro ventiliacijos šachtas, galvosite apie tai, kad gal ir nebuvo taip blogai, kai buvo galima rūkyti balkonuose.

Daugiabučiuose gyvena daug skirtingų žmonių su skirtingais pomėgiais ir nuomonėmis. Vieni nepatenkinti rūkančiais balkonuose, kitiems nepatinka kaimynės verdamos šaltienos kvapas, kažkam nepatinka klykaujantys kaimynų vaikai už sienos, ar barniai antrą valandą nakties. Bet pasirinkęs gyvenimą daugiabutyje turi su tuo susitaikyti.

Jeigu Jums trukdo kaimynai, kurie rūko, prašau pasiūlykite, kur jiems tai daryti. Siūlote mesti rūkyti? O gal žmogaus per silpna valia. Padėkite jam mesti rūkyti. Žmonėms, kurie yra priklausomi nuo narkotikų ar alkoholio, yra valstybės remiamos programos, kad padėtų mesti, o tie, kas rūko, yra palikti likimo valiai. Gal reiktų nuo to ir pradėti, o ne nuo naujų beprasmiškų draudimų?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.