Juo labiau, kad ir praeityje būta dar baisesnių pandemijų. Viduramžiais Europoje (taip pat ir Lietuvoje) siautė maras, cholera ir kitos tais laikais nepagydomos baisios ligos.

Sakoma, kad didžiausias žmogaus priešas yra jo neišmanymas, baimė ir panika, kuri atlieka savo juodą darbą. Kitaip tariant, pats žmogus kartais būna sau priešas. Panikos iniciatoriaus laurai, mano nuomone, turėtų būti priskirti sveikatos apsaugos ministeriui ponui Aurelijui Verygai, kuris eksperimentuoja su žmonėmis kaip su triušiais.

Tam pačiam, kuris tęsia sveikatos apsaugos „reformas,“ kuris sėkmingai jaukia vaistų išrašymą ir jų kompensavimą. Kurį „geru“ žodžiu mini provincijos senjorai.

Norint susidoroti su virusiniu velniu, reikia ne panikos, o planingos, sistemingos veiklos, normalios, ramios gyvensenos ir protingai suplanuotos antivirusinės kovos. Tai privalu ne tik ministerijai ir ponui ministeriui, bet ir kiekvienam žmogui.

Šiame fronte labai svarbu stiprinti imunitetą ir saugotis nuo užkrato.

Kaip reikia stiprinti organizmo imunitetą, tikriausiai šiais internetų laikais nereikia daug aiškinti. Tad aš trumpai, jei dar nežinote. Netaupykite pinigų, nes po smerties jie jums bus nereikalingi, o palikuonys turėtų patys juos uždirbti.

Pinigus naudokite kokybiškam, pilnaverčiam maistui, maisto papildams, vitaminams, ne karantino metu – sporto salei, plaukimo baseinui ir kelionėms.

Imunitetą stiprina organizmo grūdinimas, vitaminai, svarbiausia – vitaminas C, šilti skysčiai, imbieras, ežiuolė, ciberžolė, česnakas, svogūnas, bičių produktai.

Vietoje besaikio spoksojimo į plokščią dėžę ar besaikio plepėjimo mobiiuoju, gerai išsimiegokite ir naudokitės gryno oro, saulės ir terminėmis procedūromis.

Įsidėmėkite, kad didžiausias imuniteto priešas – stresas. Tad nesijaudinkite dėl niekų, nesibarkite su žmona ar su vyru, būkite visą laiką ramus. Sakoma, kaip belgas arba kaip marinuota silkė.

Kas dėl užkrato – pandemijos metu elkitės protingai. Nesiartinkite prie žmonių ir jų nekalbinkite. Jeigu reikėjo apsilankyti parduotuvėje ar kitoje vietoje, kur daug žmonių ir nežinia, ar jų tarpe nėra viruso nešiotojų, grįžę į namus kuo kruopščiausiai dezinfekuokite rankas, nusivilkite lauko rūbus.

Tikriausia visi žino, kad virusai daugiausia plinta oro-lašeliniu būdu. Dėl to nebūkite arti kitų žmonių, vaikščiokite kaip ir rekomenduojama, prisidengęs nosį bei burną kauke, grįžę švariausiai nusiplaukite rankas. Taigi, tiesiog būkime atsargūs. Kai saugaisi pats, ir Dievas saugo.