Omenyje turiu sausio pirmosiomis dienomis sostinėje rengsimą medikų rezidentų eiseną nuo Katedros aikštės į Oro uostą – taip būsimieji Hipokrato priesaikos vykdytojai ruošiasi pademonstruoti savo nesusitaikymą su esama padėtimi, o konkrečiai – mažais atlyginimais. Esą čia jie – paskutinieji medikai, po jų jau nebebus kitų, na, o šūkį savo „akcijai“ sugalvojo taip pat labai įmantrų – #likitesveiki – juk jiems išvažiavus (šiuo atveju – išskridus) nebebus kam gydyti vargšus ligonius, taigi, beliks tik sveikuoliškas gyvenimo būdas ir ankstyvos bei neskausmingos mirties lūkesčiai – bet ne apie tai šįkart.

Noriu kreiptis į jaunuosius medikus ir visus kitus, kurie pasiryžę taip begėdiškai palikti mūsų mylimą Tėvynę, kuri galbūt ne be trūkumų, bet visgi Tėvynė. Manau, kad jūs esate neteisūs – visi tie, kurie manote, jog emigracija yra tinkamas pasipriešinimo būdas. Pasipriešinimo būdas kam? Šaliai, kuri finansavo itin brangias jūsų studijas ir į kurios mokesčių mokėtojų (beje, apmokėjusių jūsų mokslus) viltis jums giliai nusispjauti? Netikęs toks pasipriešinimo būdas, greičiau ciniškas.

Na, o tiems, kurie tokiomis eisenomis ir akcijomis nori išsireikalauti sau geresnio kąsnio – tiems irgi turiu žodį. Kalbu remdamasis kiek ilgesne gyvenimiška patirtimi, nei dauguma jūsų, planuojančių dalyvauti „paskutiniųjų medikų“ eisenoje į Oro uostą – pačiam teko dar pagyventi ir sovietmečiu, atsimenu tuos laikus sąmoningai, taigi, galiu pasakyti jums visiems labai paprastą ir dorą receptą: kaip pasiekti savo tikslų ir gyvenimo harmonijos – darbas. Darbas, darbas, darbas...

Nebūkite reiklūs, nesišiauškite, susitaikykite su esama padėtimi. Dirbkite. Neužtenka pinigų? Dirbkite daug. Neužtenka vis dar? Tai gal laikas dar papildomą darbelį susirasti? Pats visą gyvenimą dirbu su statybų organizavimu susijusius darbus – galiu tvirtai pasakyti, jog mielai į savo gretas pagalbiniais darbininkais priimsime ir vieną kitą mediką rezidentą – o dargi ir kolektyvas ramiau jausis, kai plyteles nešios jauni žmonės, kurie esant reikalui ir medicininę pagalbą suteiks, ir temperatūrą ar kraujospūdį pamatuos.

Taip kad, gerbiami jaunieji medikai, nesišiauškite daug, būkite kantrūs, dirbkite ir viskas bus gerai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.