Pirkau varškę, pažiūrėjau į galiojimo datą ir sudvejojau. Kadangi apkeliavau tiek daug šalių, datos žymėjimo formatai visur skirtingi, tad pamačiusi 03.04, nusprendžiau darbuotojos pasiteirauti, kokia yra nurodyta tiksli data.

Priėjau, o ši pažiūrėjo labai piktai, pavadino kvaiša, pasakė, jog suprastų, jei būčiau sena močiutė, tačiau tokia jauna ir jau tokia kvaila, kas gi man neaišku...

Iš pradžių buvau ištikta lengvo šoko, apsisukau ir nuėjau, tačiau nusprendžiau grįžti. Norėjau jai pasakyti, jog labai nemalonu, tik grįžus į Lietuvą, taip nemaloniai, su įžeidinėjimais būti tautiečių pasitiktai ir dar tokią dieną... Kadangi buvau išvadinta kvaile, o kai grįžau, pasipylė dar daugiau nemalonių žodžių, nusprendžiau nufotografuoti darbuotoją, tačiau pamačiusi, jog imu telefoną į rankas, ji mane puolė ir norėjo atimti.

Pasijutau it Sovietų Sąjungoje. Ar apie tokią Lietuvą mes svajojome? Tokią, kurioje negali pasiteirauti, nes bijai būti išvadintas kvailiu ir nesuprantančiu elementarių dalykų?

Man tikrai gėda, jog tokie dalykai vis dar nutinka.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.