Abu esame vidutinės grandies vadovai. Aš – IT įmonėje, ji – valstybiniame sektoriuje. Bendros mėnesio pajamos svyruoja, nes priklauso nuo rezultatų ir jos būna 3000-3500 eurų. Turime nuosavą būstą, mokame bankui paskolą.

Pinigų specialiai netaupome, atsidedame tik tą likutį, kuris būna dieną prieš atlyginimą. Jį pervedame į taupomąją sąskaitą, kartais lieka 1500 eurų, kartais nieko. Būsto išlaikymas kainuoja apie 450 eurų per mėnesį. Pagrindinės išlaidos yra maistui, pramogoms ir įvairiems pirkiniams.

Maistui per mėnesį išleidžiame daug, apie 700 eurų, nes dažnai valgome ne namie. Pramogoms ir pirkiniams – dar vidutiniškai 700 eurų. Gyvename gerai ir laimingai, atostogaujame užsienyje 2-3 kartus per metus, dar pora kartų Lietuvoje.

Pasikeitus pajamoms į blogąją pusę, abu ieškotume ne iš kur gauti daugiau, o kur savo jėgomis ir galva užsidirbti daugiau, nes galimybių Lietuvoje pilna. Linkiu visiems skaitytojams mažiau skųstis ir daugiau pasitikėti savo jėgomis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Prašome pasidalinti Jūsų patirtimi! Teigiama, kad vienas žmogus 2013 m. nurodė, kad jam vidutiniškai reikia 400 eurų – teiraujamės Jūsų, kokia suma per mėnesį reikalinga Jums? Kiek papildomai turėtumėte uždirbti, kad būtų patenkinti Jūsų poreikiai? Pasidalinkite savo mėnesio išlaidomis ir parodykite, koks turėtų būti oriai gyvenančio žmogaus atlygis.

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: