Taip pat visada įdomu ir naudinga sužinoti ne tik koks įvykis, tačiau kaip jis yra traktuojamas oficialių tarnybų. Taigi, šį įvykį tyrė Kauno apskrities VPK Kaišiadorių r. PK. Surinkę visus paaiškinimus, čia atskirai noriu padėkoti „Volvo“ vairuotojui, kuris sutiko ir davė parodymus, nors galėjo atsisakyti. Sprendimas toks, kad „Opel“ vairuotojui buvo nustatyti pažeidimai ir paskirta bauda. Už kokius pažeidimus ir kokia bauda nežinau, nes dėl duomenų apsaugos policijos atstovai to atskleisti negali. Galiu tik paminėti, kad kaip rašiau dėl galimai chuliganiško vairavimo, nuo pat pradžių policijos buvau informuotas, kad čia tikrai nėra chuliganiškas vairavimas, kadangi neatitinka tokio vairavimo apibrėžimo.

Man buvo paskirtas įspėjimas už filmavimą ir žibintų perjunginėjimą, kuris gali akinti kitą vairuotoją. Kadangi man buvo paskirtas tik įspėjimas ir jis metus laiko galioja būtent už tokius pažeidimus, šio nutarimo neskundžiau. Nors akivaizdu, kad buvo šviesus paros metas,
„Opel“ vairuotojas nepadarė jokių veiksmų, kurie rodytų, kad aš jį galėjau akinti, t. y. neįjungė avarinių šviesų ar nepradėjo lengvai stabdyti, o KET 81 punktas nurodo, kokius įspėjamuosius signalus galiu naudoti. Bet tai tik mano nuomonė ir kadangi sprendimo neskundžiu, telieka ji tik mano nuomone.

Dar įdomus faktas, kad išnagrinėjus filmuotą medžiagą paaiškėjo, jog vien filmuodamas aš iš paskos „Opel“ važiavau ne mažiau kaip 3.2 km (pridedamas vaizdas iš „Google maps“, kuriuose per „View“ galima pamatyti sugretintą vaizdą su videoįrašo medžiaga), o prieš pradedant filmuoti dar apie 1-2 km (kadangi nėra videoįrašo, tai yra tik mano nuomonė), t. y. 5 proc. visos kelionės Vilnius - Kaunas. Viešindamas šį įvykį noriu tik atkreipti dėmesį vairuotojų, kad gerbkime vieni kitus kelyje ir laikykimės dešinės. Jeigu kažkas už jus važiuoja greičiau, praleiskime, jeigu yra galimybė. Tik pagarba vienas kitam kelyje padės išvengti konfliktų.

Na, o pabaigai, pastebėjimas, kad jeigu žmogus įkelia vaizdo įrašą ir parašo, kad medžiaga perduota policijai, tai nereikia registruoti dar vieno įvykio pagal publikaciją ir prašyti policijos nubausti asmenį, kuris paviešino video, nes jis juk pats jau yra padavęs visą medžiagą ir jeigu yra neteisus, bus nubaustas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Atsidūrėte panašioje situacijoje? Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.