Aš noriu pasisakyti visoms moterims, kurios yra gimdžiusios, žinau, kad jos mane supras.

Tai, kaip atrodo jūsų figūra – normalu. Kelnės tinka, bet ties pilvu neužsisega jų saga? Normalu. Per nėštumą priaugot 16 kilogramų, didesnė dalis jų nukrito, o likę keli – nė iš vietos? Normalu. Staigiai sulieknėjote, o pasikeitus gyvenimo ritmui su vaikais priaugote dvigubai? Irgi normalu!

Stebina tik tai, kad tą normalumą supranta ne visi vyrai! Gaila, kad mano vyras, pasirodo, yra stuobrys.

Po vaikų gimimo likau žinoma, kad nebe tokia, kokia buvau dvidešimties. Bet man ir nebėra dvidešimt. Sveriu maždaug 10 kilogramų daugiau, didesnis užpakalis, šlaunys, po gimdymų kiek beatsilenkinėčiau – nenukrenta pilvukas.

Ne visos yra pasiturinčios ar įžymios, kad pultų viską operuotis. Įprastoms šeimoms prioritetai dažniausiai kiti: namai, automobilio išlaikymas, vaikų poreikiai, atostogos, buitiniai pirkiniai, o atsidėjus vaikų ateičiai ir mokslams, ir kai visi poreikiai patenkinti, gal tada ir operacijai galima būtų atsidėti. Bet tai ne prioritetas.

Sportas... Mažų vaikų turinčios mamos supras, kad kai kalbam apie sportą ir laiką, atsiranda nesusipratimas. Jeigu tau nepadeda auklė, močiutės ar kaimynės, tai laiko sportui lieka labai nedaug. Maždaug valanda laiko vakare, kai jau ir taip esi negyva po dienos.

Tad sportas – žinau, kad būtinas – bet šiuo metu jis mano svajonė, o ne realybė. Planuoju baigiantis karantinui būtinai imtis sporto, bet dabar – su namais, vaikais ir darbais – tiesiog nelieka jėgų.

Vieną vakarą rengiausi nakčiai į lovą, ir vyras sukikeno, neva, pajuokavo. „Jau gana, matau, valgyti“, – kažkas tokio.

Aš nebūčiau aš, taip nepalikau. Konflitkas įsivažiavo, o vyro žodžiai mane tikrai įsiutino. Pasakė, kad galima jau pristabdyt, kad po gimdymų jau ne pusmetis, o gerokai daugiau praėjo, sportuot būtų galima...

Dieve mano, pasiklausius galima pagalvoti, kad išplerau ir priaugau 15 kilogramų per kelis mėnesius! Ponia dramblienė.

Žodžio kišenėje neieškau ir tikrai visko taip nepalikau, paties pilvukas kabo, tik ne nuo gimdymo, o nuo alaus, tai kuris iš mūsų vertas daugiau kritikos.

Apgailėtina, kad dar yra taip mąstančių, bet moterys, jei išgirdote panašių komentarų ar pačios savimi dėl nežinau kokių priežasčių nepasitikite, meskite tai iš galvos! Sportui reikia susitelkimo ir jūs, jei pati norėsite, to imsitės, bet tada, kai turėsite nors truputį laiko sau!!!

Ir tikrai nesame įpareigotos atrodyti kaip žurnaluose. Galite atrodyti, kaip norite, galite lieknintis, jeigu jums taip geriau, bet nesileiskite tam spaudimui vien dėl aplinkos. Jeigu turite vieną rinkę ant pilvo ir jūsų dydis – „net“ M, pasakysiu paslaptį – jūs normali!

Realybėje moteris – truputį daugiau nei jos dydis ar laikas, kurį skiriate sportui.