Problema – ne nauja ir tikrai aktuali. Vyrai nevengia naudodamiesi savo padėtimi šitaip išnaudoti moteris. Visose tos dienos žinių laidose kalbėjo intelektualios moterys, kalbėjo iš esmės apie problemą ir kalbėjo teisingai. Tokie dalykai turi būti viešinami, jie negali būti toleruotini.

Kovo 9-oji. Laida „Klausk daktaro”. Populiarusis daktaras Alvydas Unikauskas taip pat laidoje pasakė, mano akimis, seksistinę pastabą, kad kolegei, laidos vedėjai, krūtys trukdo pamatyti šonkaulius ir padarė tai viešai. Bet tai neskambėjo nei įžūliai, nei užgauliai. Toks laisvas kalbėjimas gal net įlieja žaismo ir gyvybės į laidą. Jei atkreipėt dėmesį, daktaras laidose nevengia simpatiškų moterų paimti už rankos, jų paglostyti, ant jų kūno parodyti, tarkim, kur išeina pieno latakai. Kai vedė laidą su Justinu Jankevičiumi, pastarojo neimdavo už rankos, neglostydavo ir ant jo kūno nieko nerodydavo.

Aš irgi norėčiau, kad daktaras ir mane paimtų už rankos, nusivestų, paaiškintų ir parodytų kaip veikia, tarkim, mano žarnynas. Tai taip jaudinančiai įdomu. Tačiau kai tas Seimo narys kandidates į padėjėjas vedasi į viešbutį rodyti savo plačią dvigulę lovą, tai – žema, koktu ir smerktina. Vien apie tai pagalvojus mane net supurto.

Daktaras yra labai subtilus ir malonus žmogus, keliantis pasitikėjimą, o tas verslininkas man – tiesiog atgrasus, norisi pasodinti už gašlų priekabiavimą, kad ir kitiems, tokiems kaip jis, būtų pamoka. Tarp jų dviejų skirtumas yra akivaizdus. To nesuprasti ir nematyti gali tik aklas.

Seimo narys savo (jei tai, kas sakoma, yra tiesa) priekabiavimą slepia, nes supranta, kad jis yra nedoras ir smerktinas. Tai, ką daro daktaras, jis daro viešai, nesislėpdamas, nesigėdydamas, nes ir nėra ko gėdytis. Mes esame daugiau jausminiai padarai negu racionalūs ir nuo to nepabėgsime. Jeigu bijodami būti apkaltinti seksualiniu priekabiavimu, vengsime flirto, gyvenimas taps nuobodus. Bet kur yra riba ir kaip ją nustatyti?

Nesupraskit manęs neteisingai, aš šitaip neadvokatauju Kęstučiui Pūkui, Sauliui Stomai ar kitiems panašiems (...). Aš tenoriu atkreipti dėmesį, kad tarp to daktaro ir to verslininko elgesio skirtumas yra didžiulis. Ir aš niekaip neįsivaizduoju, kaip tai atskirti įstatymiškai, lygiai taip, kaip ir daugelį kitų labai svarbių dalykų, dabar svarstomų Seime. Tikrai ne viskas, kas ateina iš Vakarų, yra aklai sektina.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Kaip primena DELFI, pats Kęstutis Pūkas nuo kaltinimų priekabiavimu ginasi.

Norite pasidalyti savo mintimis? Papasakoti savo istoriją? Paprieštarauti? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Nuomonė“ ir išreikškite savo nuomonę!