Nebuvo jis sklandus vasarą, kai Veryga džiūgavo per anksti, vėliau rudenį, kai nueinantys valdantieji, pralošę rinkimus, nesiruošė antrajai viruso bangai ar vakcinavimo procesui. Nėra sklandus tas procesas ir dabar – juk gyvulių ūkyje atsiranda viršesnių paršų!

Šiuo metu vakcinos nori visi – net ir antivakseriai, manau, slapta jos trokšta, kad galėtų keliauti ar judėjimu visuomenėje mėgautis.

Kalbama, kad italų mafija mąsto net apie vakcinos grobimą. Lietuvoje nereikia ir mafijos – užtenka pažinčių ar pinigų. Gyvulių ūkis klesti tarp žmonių.

Kai buvo pradėti skiepyti medikai ar pirmieji rizikos grupių pacientai, atsirado buvusių ir esamų įstaigų vadovų, giminių, draugų, kuriems skiepas pasirodė reikalingesnis nei medikui, dirbančiam su kovidiniais pacientais, ar pažeidžiamam senoliui, kuris gyvenimą atidavė darbui ir dabar galėtų ir turėtų pasidžiaugti oriai užsitarnavęs ir gavęs pailginto gyvenimo bilietą.

Bet šie žmonės nerūpi savanaudžiams minėtų ūkių ūseliams.

Lenda vienas kitas ūsas kaip Pilypas iš kanapių, su savimi tempdamas draugą ar giminaitį. Ir lenda jau ne viename mieste: Vilniuje, Panevėžyje ir ypač Šilalėje. O jei savame mieste neišdygsta, tai važiuoja į kitą savivaldybę ir sakosi, kad yra vertas... Vertas ko? Bausmės!

Nuobaudos už savavališką savivaldybių ribų kirtimą. Bausmės už skiepijimo tvarkos nesilaikymą ir piktnaudžiavimą savo padėtimi, galbūt papirkimą. Pasmerkimo už moralės neturėjimą. Tai svarbiausia!

Jokia bauda tokio gyvulių ūkio nepanaikins. Kai kurie jų prigauti teigė, kad važiuos skiepytis ir antrąkart? Jau mėnesį daugelis verslininkų kalba, kad net vieno kito tūkstančio euro nepagailėtų, kad tik skiepus gautų dabar, o ne už pusmečio, kai ateis eilė.

Vadinasi, reikia kitų bausmių ir viešo visuomenės pasmerkimo. Dar padėtų priverstiniai darbai ligoninėse, senelių globos namuose. Realūs ir ilgai trunkantys darbai dėl kitų gerovės.

Apie antro skiepo negavimą, kol nebus paskiepyti visi norintys, jau net nekalbu. Gyvulių ūkio atstovams tai būtų didžiausia bausmė. Nebus patenkinti visi jų poreikiai, bet bus apsaugota visuomenė. Gal kiti nežmoniško ūkio čiuptuvai nelįs ten, kur nepriklauso.

Neleiskime tokiems ūsams vešėti – gauti dabar antrą vakcinos dozę. Kitaip dings pasitikėjimas žmoniškumu, kurio šiuo metu ypač reikia, kuris mus apsaugo gydytojų rankomis. Gal bus prarastos kelios vakcinos, bet kitomis bus išgelbėti to vertieji!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)