Mano nuomone, reikia žvelgti į tai, kas įvyko, iš abiejų pusių: ypač Rytų Europos šalims nėra parankus D. Trumpo laimėjimas, nes galimas scenarijus, kad laikui einant Rytų Europos šalys pateks į Rusijos įtakos zoną. O D. Trumpo kaip verslininko paskaičiavimai yra logiški – kam JAV mokėti už NATO, jei pati Europa nesirūpina savo saugumu...

Baisiausia, kad iš dalies D. Trumpas teisus, nes jis myli Ameriką, jei tikėsimo jo žodžiais, jis yra Amerikos pilietis, jos galimybių dėka jis tapo labai turtingas ir visų pirma turi rūpintis būtent savo šalimi, o ne būti policininku visame pasaulyje.

Viskas keičiasi – pasaulis turi nustoti būti mažu vaiku ir išmokti gyventi be dėdės policininko, patys atsakyti už savo sprendimus, o ne laukti pagalbos iš gerojo dėdės. Manau, JAV – nebe tokia, ji nori keistis ir tuos pokyčius reikės mokėti priimti ir keistis kartu.

Pirmas ženklas jau yra Filipinai, kurie nusivylė Amerikos globa ir jau žvalgosi į Kinijos pusę...

Matyt, jėgų išgyventi patys dar ilgai neturėsime, nes per ilgai daugelis pasaulio šalių priprato ieškotis užuovėjų, globėjų... Bet čia jau galima įsivelti į filosofines diskusijas, kurios tolsta nuo realybės.

Tokia trumpa nuomonė būtų apie tolimesnę ateitį – reikės daugeliui politikų mokytis gyventi be JAV paramos, tai pakankamai akivaizdu...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Galbūt esate JAV gyvenantis lietuvis? Kurį kandidatą – D. Trumpą ar Hillary Clinton palaikėte? Kokios nuotaikos Jūsų mieste? Kviečiame atsiliepti ir šiuo metu po JAV keliaujančius lietuvius – pasidalykite įspūdžiais! Savo mintis galite siųsti el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „JAV“!