Ilgai pirmavo kita dalyvė, o tada pabaigoje į priekį išsiveržė Evita. Kai ji laimėjo šou, iškart prasidėjo sąmokslo teorijos. Prišnekėjo, ko negaila: kad šou surežisuotas, balsai nupirkti, daug apkalbų pasipylė. Apie apkalbas galų gale net pasisakė konkurso rengėjai ir tie, kas skaičiavo balsus – kad apšnekinėtojai pagaliau užsičiauptų.

Labai pikta skaityti ir matyti apkalbas. Kiekvieną kartą, kai talentinga mergina (apie vyrus nepasitenkinimo paprastai nebūna) ką nors laimi, ji būna suvalgyta savo tautiečių. Čia klesti toks pavydas, tokia piktdžiuga ir nuvertinimas... Jeigu mergina turėjo garsų tėtį – viskas, jos laimėjimas nupirktas. Gėdingas mūsų tautos bruožas.

Bet juk lygiai tą patį žmonės sakytų ir jeigu ji būtų paaugliukė. Sakytų, kad tėvai nupirko. O jeigu būtų ultra turbo seksuali, gal truputį vyresnė ar blondinė, sakytų, kad laimėjo, nes su kuo nors miega. Jeigu būtų ne pirmą kartą bandanti laimę projekte ir pagaliau pavyktų (pavyzdžiui, kaip buvo su šou „X faktorius“ laimėtoja Milda), sakytų, kad laimėjimą davė iš gailesčio. Visada visada būtų ko prisikabinti! Tame lietuviai yra ypač talentingi.

Miela Evita, jūs esate nepaprastai talentinga ir nusipelnėte laimėti! 100 procentų! Visada bus tų, kurie pavydės ir apkalbės, bet geriau nesijaudinti, o pagalvoti, ko jie patys verti.

Geras pavyzdys būtų mokykla. 11 ir 12 klasėse buvo grupelė kietųjų – vaikai, kurie ėjo į pamokas brangiausiais rūbais (nes išgalėjo nupirkti tėvai), rūkė brome pasitraukę nuo kitų atokiau ir nepriėmė į savo ratą naujų draugų. Savaitgaliais šėldavo kavinėse, o iš paprastesnių vaikų juokdavosi. Vieną gotiško stiliaus merginą apkalbėdavo.

Kur jie dabar? Vieną buvau sutikusi pajūrio kavinėje, padavėja. Kitas prisidirbo su policija, bandė gauti greitų pinigų. O ta gotė, mačiau, turi savo verslą. Aš irgi jau visai kitur negu buvau baigiant mokyklą. Taip kad manau viskas ir visada neigiamo yra arba iš savo gyvenimo neturėjimo, arba iš pavydo, arba iš siauro mąstymo.

Miela Evita, nepaisykite to! Eikite tik pirmyn ir tiems, kas pavyduliauja, nieko neturite įrodyti. Jiems jau parodė gyvenimas – antraip neapkalbinėtų jūsų, o džiaugtųsi savo gyvenimu. Sėkmės!