Kiekvieną gegužę nemaža dalis tautiečių iš krepšinio žinovų ir trenerių staiga persikvalifikuoja į „Eurovizijos“ komisijos ekspertus. Jie vieninteliai žino, kuri daina yra geriausia ir kas gali bei –svarbiausia – privalo laimėti „Euroviziją“! Kad „Eurovizijos“ niekada nelaimės lietuviai, tai jau ir arkliui aišku, apie tai net nebeverta kalbėti.

Bet kad „Euroviziją“ gali laimėti kažkoks apsmurgęs portugalas, o ne išreklamuotas italas, net ne ūbaujantys rumunai, baltarusiai ir net ne estai – o, siaube, tai jau, atsiprašau... Kur žiūri supuvusi Europa, kur ji eina?!

Seniai nebeskaitau internetinių komentarų – ir nervus saugau, ir laiko gaila. Bet šįkart pasidarė smalsu, ką tautiečiai mano apie tikrai netradicinę, labai gražią ir jautrią portugalo dainą ir tokį pat netradicinį, „ne eurovizinį“ jos atlikimą?

Geriau būčiau nesmalsavusi – kai dėjo, tai dėjo! Būtų per didelė garbė perpasakoti tą drabstymąsi purvais ir „sekspertų įžvalgas“. Tačiau būtent skaitant kai kuriuos pykčiu ir neapykanta dvelkiančius vadinamuosius komentarus, ir kilo asociacija su stribais.

Ne kartą sukau galvą, kaip tokioje mažoje, darbščioje tautoje pokariu atsirado tiek daug išsigimėlių, nuėjusių tarnauti okupantui ir metodiškai žudžiusių savo tautiečius? Deja, logiško atsakymo iki šiol taip ir neradau. Tačiau kad jų genai yra labai gajūs – man akivaizdu, paskaičius minėtus komentarus internete. Nes didžiąją jų dalį vadinčiau „stribiškais“. Yra, taip, yra duodančių atkirtį tiems nepraustaburniams, kaip kad pokariu juos mušė partizanai, bet jų – mažuma. Kaip kad ir mažuma po karo buvo tų, kurie slėpėsi drėgnose žeminėse, gyveno miškuose baisiomis sąlygomis, neprarasdami vilties, kad jų gimtasis kraštas bus laisvas ir kada nors atsikratys šio bjauraus gaivalo...

Kol kas, deja, panašu, neatsikratė. Šių dienų stribai dergiasi ir savo nepabaigiamas kovas kovoja internete. Sušaudyti, nužudyti „kitokių“, nei jie, negali, tai bent apspjaudys, apvems, patys nesuvokdami, kad pirmiausia dergia juk save. Bet taip jiems ir reikia, tiesą sakant...

P. S.: Per „Eurovizijos“ finalą sirgau ir balsavau už puikiąją belgų atlikėjos dainą. Džiaugiuosi, kad Lietuvos žiūrovai jai skyrė 10 balų, o nuoširdžiajam portugalui – visus 12. Vadinasi, viskas gana gerai su mano tauta, stribai nepraeis. Mes nugalėsim!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti? Pasidalyti savo nuomone? Lauksime Jūsų minčių el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Nuomonė“.