Išeina iš kabineto jaunas vaikinas (darbuotojas) ir sako, kas užregistruoti ar išregistruoti individualią veiklą, užeikite. Keturi žmonės pakėlė rankas, aš – vienas iš jų. Po pirmo išėjusio žmogaus įeina antras ir iš karto išeina atgal, sako, vėl reikia laukti eilėje. Visi laukiame toliau. Praeina valanda, išeina tas pats vaikinukas ir šaukia tuos, kurie su elektroniniu banko prisijungimu, kaip generatorius, mobilus prisijungimas, irgi užeikite be eilės. Sėdžiu ir nesuprantu, kas čia vyksta, juk laukiau ilgiau nei valandą, o čia keli žmonės, tik atėję, eina iš karto prieš mane. Kas taip nusprendė, kodėl taip vyksta? Galų gale, po 1,5 val. laukimo, tikrai nesąžiningo, papuolu į kabinetą ir aš. Ko sulaukiu? Žodinio patarimo, kaip registruoti individualią veiklą savarankiškai. Atsiprašau, bet už ką tuomet darbuotojai gauna pinigus?

Laukiu 1,5 val., kad man pasakytų: „Sėsk prie kompiuterio, internetas pas mus yra, registruokis“. Ir kaip žmonės Lietuvoje nebus pikti, kai gaišti savo laiką tokiems dalykams? Juk man niekas nepasakė, kad galiu viską padaryti pats, savo namuose, neiškėlęs nei piršto iš namų. Kodėl aš turiu ieškoti informacijos feisbuko grupėse, kodėl niekas nieko nepaaiškina? Ir paskui stebisi valdžia ne tik, kad žmonės emigruoja, bet ir kad negrįžta. Aš grįžęs po 10 metų emigracijos ir šiandien pagalvoju, kad jei visos Lietuvos institucijos elgiasi su žmonėmis taip pat, tai ar vertėjo man čia grįžti? Tai linkėjimai naujam Prezidentui. Ne kalbomis, o darbais grąžinkite ir išlaikykite Lietuvos žmones Lietuvoje. O čia juk VMI, valstybinė institucija! Ir žmonės moka jums ne už tai, kad lauktų eilėje už nieką...

Patarimas naujam prezidentui. Daugiau informacijos grįžtantiems, mažiau laukimų prie kabinetų, ir naujos ministerijos įkūrimas: Emigrantų reintegracijos į Lietuvą ministerija.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.