Tema, manau, aktuali, bet viena pašnekovė išvertė iš koto. Greitai supratau – numetė kaulą šunims, tai dabar savaitei bus lojimo.

Turbūt jau supratote, kad šneku ne apie ką kitą, o jaunąją merginą Emmą, užaugusią Didžiojoje Britanijoje ir besiskundžiančią, kad niekaip nepavyksta susirasti darbo.

Nežinau, ar toji Emma iš tikrųjų tokia pasipūtusi ir kartu naivi, ar tiesiog puikiai, reklamos vardan, trolina visą Lietuvą, bet mane jos stačiokiška kalbėsena ir savęs pateikimas turbūt kaip didžiąją dalį kitų lietuvių, tikrai apstulbino. Visgi ne mažiau nustebino ir vėliau sekusi, socialiniuose tinkluose užgimusi, patyčių banga. Taip, mergina sakosi sau esanti graži, turinti savus grožio standartus (kas savaime nėra blogai) ir dėl jauno amžiaus, tiesa, dar nelabai moka kalbėti su žiniasklaida, bet prasidėjusi patyčių kampanija internete tikrai neadekvati.

Nežinau, ką turėčiau kaltinti – ar visa tai transliuojančią televiziją, ar merginos tėvus, kurie matosi, kad neįdiegė bręstančiam žmogui pagrindinių vertybių (pavyzdžiui, darbštumo, mokėjimo pagarbiai kalbėti apie kitus žmones, takto ir kitų dalykų, kurie atrodo savaime suprantami), bet jos nesusivokimo nelaime besidžiaugiantys tautiečiai ar juo labiau net besišaipantys iš jos išvaizdos irgi parodo, kokia dar prasta šalyje situacija, kai kitoks žmogus yra taip užjuokiamas, jog net turi naikinti savo socialinių tinklų paskyrą, kad atsiribotų nuo vadinamų heiterių.

Per daug nebesiplėsiu, bet manau, kad tokiais atvejais tiesiog turėtų atsirasti koks nors moralinį stuburą turintis žmogus ir pasikalbėti su jaunu žmogumi apie ne tik išorinio grožio teikiamą naudą, bet ir kaip puoselėti vidinį pasaulį. Ne visiems turbūt pasiseka turėti tokius mamas ir tėčius, kurie tai padarytų.

Linkiu šiai merginai sėkmės ateityje ir atrasti tokį kelią, kuriame vietos būtų ir knygoms ar sielą praturtinančioms kelionėms. O mūsų tautiečius skatinu iš karto negaląsti kandžių liežuvių ir manyti esantiems išmintingesniems, bet kaip tik geriau dalyvauti veiklose, kurios šviestų jaunus žmones.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Atsidūrėte panašioje situacijoje? Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.