Vienais metais – pono Gražulio elgesys parade. Eisenoje „Baltic Pride“ jis buvo tas, kurį policija išnešė gulsčią. Jis savo elgesiu padarė gėdą, mm, visiems sąmoningiems žmonėms ir amžiams legendiniu pavertė šūkį „Vyrai, už Lietuvą!“

Po to buvo viešas baltinių skalbimas ir tėvystės ginčai su žuvų pardavėja. Dar ašaros laidoje ir įkarštis, bendraujant su laidų vedėjais.

Buvo bandymas skelbti savo kandidatūrą į Lietuvos Respublikos prezidentus. Buvo pono Gražulio kalbos apie tai, kad jaučiasi persekiojamas STT pareigūnų. Oi, daug visko buvo.

O neseniai pasirodė pranešimas, kad Lietuvos policija pusantro mėnesio atlieka ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje dėl sunkaus nusikaltimo – grupinio išžaginimo, kuriame vienas iš galimų įtariamųjų yra Seimo narys Petras Gražulis.

Kaip rašėte (straipsnį galite rasti čia), politikas sako apie jam metamus kaltinimus pirmą kartą sužinojęs tik šiomis dienomis, ir ne iš policijos pareigūnų, o iš žurnalistų.

Ir vėl skandalas, vėl purvo klanai. Nieku gyvu nesiimčiau spręsti, kaip ten kas yra ar teigti, kad ponas Gražulis kuo nors kaltas. Tie kaltinimai siaubingi ir, duok Dieve, tai nebūtų tiesa. Gal, jeigu greit bus išsiaiškinta tiesa, viskas taip ir pasimirš.

Bet galvoje kirba vienas klausimas. Kodėl būtent jis? Na, gali žmogui kartą nepasisekti. Gali du. Gali kelis kartus padaryti didelę ir viešą klaidą. Bet kad taip sistemiškai įsiūbuotų aplink save skandalų jūras? Arba pats joje tiesiog išsimaudytų? Sugeba nedaugelis.

Pamėginkite įsivaizduoti kokį nors kitą politiką ar žinomą žmogų, įsivėlusį į net kelis tokius skandalus. Nesiseka, ar ne? O gaila tame ne jo, nes kaip klostysis pono Gražulio politinė karjera, atvirai pasakius, manęs nedomina. Jis jau tapęs daugiau personažu.

Gaila man vieno žmogaus. Jo dukters. Žinau, kad ponas Gražulis turi daugiau vaikų, bet vienas iš vaikų – duktė – kažkada kalbėjo TV laidoje. Ji jau suaugusi ir pati turi leliuką, ir verslą, rodė, kokius daro papuošalus.

Man ta jauna moteris paliko gerą įspūdį, atrodė protinga, kuria gražią, vertybinę šeimą. Įsivaizduoju, kaip turėtų būti nemalonu, kai stengiesi susikurti gerą vardą, darbą, verslą, šeimą, o vienas artimiausių šeimos narių gyvena tarsi kokiame viešame cirke.

Labai labai gaila ir šiai jaunai, puikiai moteriai norisi palinkėti stiprybės. Kaip ir kitiems vaikams, kurių nežinau. Pone Gražuli, bent dėl jų pabandykite pagyventi ramiai. Ačiū.