Taip padarė ir mano pažįstama – nusipleškino ir įsidėjo. Gal mano, kad tas patinimas atrodo kaip kolageno papumpuotas veidas, ką aš žinau. Bet tokia nuotrauka, iš kurios matosi, kad žmogus į save adekvačiai nežiūri.

Bet komentarai po nuotrauka – griūk vietoj. „Gražuolė ;*“, „Kasdien vis labiau žydi“, „Kokia išgražėjusi“ ir panašūs. O nuotrauka kaip kitądien po bulviakasio.

Pamačiusi tuos komentarus supratau, kad komplimentais nebegalima pasitikėti. Pagalvokit patys. Šiais perdėto politkortektiškumo laikais nebėra savo nuomonės pasakymo. Viskas bus patyčios, šmeižtas arba įžeidimas. Nebėra mandagaus nutylėjimo – jeigu tai kas nepatinka, bet nenori to sakyti, nepakaks patylėti. Neužteks ir balto melo – numykti „visai nieko atrodai“, jei jau esi klausiamas. Ne, reikia juodo melo – meluoti juodai ir meluoti daug. Meluoti, kad mamos kotletai skanūs, meluoti, kad moteris gražiai atrodo nuotraukoje.

Nepagalvojote, kad gal padėtumėte žmogui, pasakę jam tiesą ar tiesiog patylėję?

Jei pasakytumėte mamai ar žmonai, kad kotletai nėra stiprioji jos virtuvės pusė, gal jo pasistengtų ir išmoktų ruošti kitokius. Blogiausiu atveju įsižeistų – tada tiesiog neduotų jums neskanaus maisto, vaišintų kažkuo kitu.

Jei nepaspaustumėte „patinka“ prie kvailos nuotraukos, jei nevadintumėte „gražuole“ užtinusios pažįstamos, gal ji susiprastų apsikvailinusi ir daugiau nedžiugintų savo draugų nuotraukomis iš lovos.

Blogo nepadarytumėte nieko. Bet gero – tai, kad pasaulis aplink jus mažiau erzintų. Ir būtumėte sąžiningas. Prieš save ir prieš kitus. To ir linkiu – daugiau drąsos, daugiau sąžiningumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)