Po daug metų praleistų kartu žmogų pažįsti kaip nuluptą. Ir vyro staiga pasikeitęs elgesys tapo mano nemigo naktų priežastimi.

Jis pradėjo būti atšiaurus ir nemandagus su manimi. Nebesidomėjo vaikais ir mūsų bendra veikla. Išsiruošdavo į darbą labai išsikvėpinęs ir pasipuošęs, pradėjo užtrukti darbe ir grįžti vis vėliau namo.

Man kilo įtarimas dėl jo tokio elgesio. Mūsų bendravimas pasikeitė neatpažįstamai. Kai laukdavau jo grįžtant namo, negalėdavau užmigti. Nesuprasdavau, kur jis užtrunka ir kodėl grįžta taip vėlai namo. Klausinėjau, kas nutiko, net klausiau, ar turi kitą moterį. Visus šiuos dalykus vyras neigė, tačiau elgesys nepasikeitė.

Taip prasikankinus kelis mėnesius, įsigijau nemigą ir nerimo sutrikimą. Jaučiau visa širdimi, kad kažkas yra negerai. Slapta tikrinau ir telefoną, tačiau viskas ramu, jokių užuominų neradau. Ilgainiui galvojau, kad pradėjau kraustytis iš proto ir patikėjau, kad vyras tikrai labai daug dirba, bet nuojauta nedavė man ramybės. Dar daugiau nemiegotų naktų, dar daugiau nerimo ir nuovargio.

Vyras darėsi vis šaltesnis ir atšiauresnis. Mane skaudino mūsų pasikeitęs bendravimas ir santykiai. Tuo labiau, kad nežinojau viso to pasikeitimo priežasties. Vieną vakarą, kai vyras grįžo namo ir nuėjo miegoti, tvarkiau jo išmėtytus rūbus ir kelnių kišenėje radau kitą telefono SIM kortelę.

Nustebau, nes niekada nemačiau, kad vyras naudotųsi kitu telefonu. Kito numerio taip pat neturėjau. Mane nupurtė dar baisesnė nuojauta.

Nieko nenorėjau daryti tuoj pat, tad nusprendžiau palaukti ryto. Visą naktį prisigalvojau visokių scenarijų, kas tai galėtų būti. Prisimąsčiau, kad vyras įsivėlęs į kokius nešvarius reikalus, ar turi bėdų dėl finansų ir tai jį slegia, nes bijo man pasakyti. Visko prisigalvojau, tik nepagalvojau vieno, kad mano vyras gyvena dvigubą gyvenimą.

Išaušus rytui, vyrui išėjus į darbą, rastą SIM kortelę įsidėjau į savo telefoną. Visa mano laimė, kad kortelė neturėjo PIN kodo. Kontaktų kortelėje buvo nemažai, buvo tik moterų kontaktai.

Žinučių buvo daugybė. Skaičiau jas viena po kitos. Jas beskaitant man atsivėrė prieš akis mano mylimo žmogaus kitas portretas. Mano mylimasis bendravo su daugybė kitų moterų. Iš ne tik bendravo, tačiau ir susitikinėjo. Buvo kelios moterys su kuriomis jis susitikinėjo kurį laiką. Žinutės išdavė jo sukamus romanus ir intymias detales, apie kurias neturėjau jokio supratimo.

Kol aš nemiegodavau naktimis laukdama savo vyro grįžtančio namo, jis tenkindavo savo fantazijas su keliomis moterimis. Po tokių naujienų, nieko nelaukiau ir pranešiau vyrui apie skyrybas. Jis dar bandė teisintis, kad tai nėra tai, ką pagalvojau, tačiau įrodymai kalbėjo patys už save.

Nieko nelaukdama išsikraučiau iš namų. Kol vyko skyrybų ir turto dalybų procesas, nemiga tik stiprėjo. Tačiau viskam pasibaigus, tą pačią dieną, kai įvyko skyrybos ir viskas buvo baigta, užmigau saldžiu ir giliu miegu, apie kurį buvau pamiršusi tiek daug laiko.

Tad mano gyvenimo pamokos mane išmokė, kad visų svarbiausia yra mano gerovė, poilsis ir sveikata. O dabar mano buvęs vyras kamuojamas nemigos, nes prarado šeimą, mylinčią žmoną, vaikų pagarbą ir nemažai turto – viską dėl savo nesugebėjimo būti geru ir garbingu vyru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)