Likus dienai prieš šventę, visi puošiasi, rūpinasi dovanomis bei alkoholiu. Pripažinkime, jog alkoholis lietuvių šventę padaro linksmesne ir tai yra neatsiejamas dalykas, gi lietuviai nesugeba švęsti ir atsipalaiduoti be degtinės. Viskas vyksta pagal planą: ryte visi suguža į mokyklą, dovanojo dovanas, ruošiasi vakarinei daliai – pasirodymams ir baliams.

Vakare prasideda visos linksmybės – kuo daugiau alkoholio, šokių, nuogybių ir nelegalių dalykėlių – juk reikia pasirodyti prieš visą „chebrą“. Prisiminkime, jog būnant dvyliktoku, mokiniui retkarčiais dar nebūna sukakę aštuoniolika metų, todėl linksmybėse dalyvauja ir nepilnamečiai, kurie dažniau mėgsta susimušti, mylėtis ir sėsti už vairo, neturint tam teisės.

Tuomet laukia jau ne tokia smagi baigtis abiturientams, tėveliams ir mokyklai. Jeigu jaunuolis atlaiko šią šventę, tuomet jo dar lauks paskutinis skambutis bei išleistuvės, kur bus dar smagiau. Tikriausiai švęsti reiktų, kai viskas pasibaigs, o ne kai tik prasideda.

Patarimas visiems abiturientams: šiuo metu reikia susikaupti ties pasirengimu egzaminams, nes besilinksminant, praradus protą, nesulauksi ir egzaminų. Gerų paskutinių 100 dienų mokykloje!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!