Neseniai, per „Auksinio Proto“ laidą, p. Tapinas įvardijo statistinį faktą, kad 68 proc. Lietuvos gyventojų nusiteikę priešiškai verslo atžvilgiu. Man tai atrodo tragiška. Visiems reikia didesnių algų ir pensijų, o verslas – priešas.

O kaip politikai žiūri į verslą? Žemaitaitis pareiškė, kad visi verslininkai nusikaltėliai. Per vieną Žinių Radijo laidą girdėjau, kad formuojant nacionalinį produktą, verslas reiškia mažai. Tiksli citata: „ne dangiška mana“, autorius – kažkur kažkam nusipelniusi ekonomistė ir dabar jau politikė Aušra Maldeikienė.

Taigi, verslas priešas, bet duokite didesnes pensijas.
Grįžtu prie Lenino ir dabartinės emigracijos.

Ką pirmiausiai padarė Leninas, tai sunaikino visus, bent kiek mąstančius. Fiziškai sunaikino inteligentiją, badu numarino valstiečius (valstiečiai buvo ir yra mąstantys, kitaip jie nieko neišaugintų, pabėgtų į miestą ir taptų proletarais). Ką pirmiausia naikino ir trėmė sovietai, okupavę Lietuvą? Visus mąstančius. Taip jau yra, kad protingi paprastai turi kažkiek turto, todėl buvo sakoma, kad trėmė ir žudė turtinguosius.

Lenino skulptūra

Visi autokratai bijo proto. Hitleris irgi naikino inteligentus, kiek pajėgė, net ir lietuvius (pavyzdžiui, B. Sruoga, „Dievų miškas“).
Ir tas protų naikinimas vyko visą sovietų okupacijos laikotarpį. Alkoholiu, represijomis, nuosekliu melu, t.t. Ypač išskirčiau įbruktą ir dar gyvą nuostatą, kad materialinės gėrybės blogis, o mentalinės – gėris. Jei taip yra, tai kodėl Lietuvos rašytojų žemėlapyje, Suvalkijoje, kur geriausios žemės bei turtingiausi žmonės, rašytojų nuotraukos lipa viena ant kitos, o smėlėtoje Dzūkijoje – dvi ar trys?

Kaip įrodymą, kad sovietams pavyko „sudebilinti“ visuomenę, galiu pateikti pavyzdžių. Daug kartų išrinktas į aukščiausias pareigas A. M. Brazauskas prieš visų nosis įsigijo viešbutį (tuo metu įvardinta kaina apie 500000 Lt) ir dar arogantiškai pasišaipė iš mūsų visų – „vsio zakonno“. Nekalbant, kad jis kolaborantas, priešinęsis Lietuvos nepriklausomybei. Kitas pavyzdys – „LEO LT“. Prieš visus staipėsi Kirkilas už parankės su Marcinkevičiumi, išsimokėjo didžiules sumas mūsų pinigų ir išsiskirstė ir t.t. ir pan.

Tuos pačius politikus rinkom ir renkam, iš tų pačių parduotuvių pirkom ir perkam. Gal tai ne mūsų kvailumo įrodymas?

Sunaikinus protą, dingsta perspektyva. Nuo to ir bėga tautiečiai. Instinktyviai saugodami save ir vaikus. Tiesiog nežinai, ko laukti rytoj, ką sugalvos negalvojančios galvos, išrinktos negalvojančių rinkėjų. Evoliucijos požiūriu, viskas teisinga. Jei kas, veisdamas šunis, užmušinėtų protingiausius, po kiek laiko liktų vien neprotaujančios ypatos.

Esu toks pats mūsų visuomenės narys, rinkęs tuos pačius politikus ir nevaidinu, kaip sakydavome vaikystėje, šikančio katino. Tik matau ryšį tarp Lenino ir dabartinių bėdų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.