Skaitydama apie vaikų darželių problemą Vilniuje, pagalvojau, kodėl Širvintų rajonas negali pagelbėti Vilniui? Juk lėšos ateitų į rajoną, naujų darbo vietų atsirastų. O mažieji vilniečiai gautų ikimokyklinį ugdymą. Idėja štai tokia. Kalbėsiu apie tai, ką žinau. Musninkuose (48 km nuo Vilniaus) sparčiai mažėja vaikų. Tad mokykloje, darželyje ir filialuose vis atsiranda tuščių patalpų. O juk jose galėtų būti darželinukų grupės!

Liekantys be darbo pedagogai vėl galėtų dirbti, atsirastų darbo ir kitam personalui. Kiekvienas vaikas juk atsineša į įstaigą krepšelį (maždaug 1300 Lt per mėnesį). Tai nemaža paspirtis kaimo įstaigai. Sakote, kelias tolimas? Tam yra geltonieji autobusiukai. Tereikėtų Vilniaus savivaldybei kompensuoti jų išlaidas.

O vaikui nėra skirtumo, ar valandą kiurksoti automobilyje per kamščius, ar su draugais parvažiuoti autobusiuku. Juo labiau, kad vaikai kvėpuotų ne miesto smogu, o grynu kaimo oru. Aš suprantu, kad tai nėra idealus sprendimas. Tačiau geresnis nei atsisakyti tėvams darbų, samdyti aukles ir atiduoti visą darbo užmokestį. O ir tokių įstaigų pilna ne vien mūsų rajone.

Įdomu, ką apie tai galvotų patys mažųjų valstybės piliečių tėveliai?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!