Atsiprašė, kad bus pradėta tik jei bus užtikrintas saugumas. Noriu pasitikslinti. Saugumas kieno? Gyvūnų? Nes juos nužudyti yra visos veiklos tikslas – jeigu gerai suprantame, kas yra ta medžioklė. Tai kieno saugumu mes rūpinamės? Atsitiktinių praeivių ar pačių lankininkų?

Nes tie, kurie eis į medžioklę su lankais, tai patys turėtų būti gerai pasikaustę ir narsūs. Kokios drąsos reikia, kad tykotum krūmuose ir tyliai, iš pasalų, nušautum savo aplinkoje ramiai vaikštinėjantį gyvūną! Didvyriai, ne kitaip.

Kas čia per pasisakymai? Atsiprašymai, ne taip supratot ir panašiai, kai jokios esmės tai nekeičia. Žiaurumas yra žiaurumas.

Kai jau gerai pasismailins strėlių antgalius, paskui bus galima įteisinti ir medžioklę kuokomis bei vėzdais. Čia būtų dar įspūdingiau - beveik plikų žmogaus rankų kova su gyvūnu.

Nesvarbu, kad šiais laikais medžioklė nebėra reikalinga išgyvenimui. Nesvarbu, kad dabar tai - tik pirmykščių malonumų tenkinimas. Nesvarbu, kad tai savo žiauriosios pusės kultivavimas ir kraujo paieškos. Svarbu, berniukams bus suteikta teisė pažaisti!

Įdomu, ką valdžia galvoja, sutikdama su šiomis kvailystėmis? Ir ką jie sakytų savo vaikams, jei reikėtų paaiškinti? Sakytų: "Taip, mėsos poreikis yra užtektinai patenkintas ūkininkų, bet matai, tėveliui labai malonu pasižiūrėti, kaip gyvybė palieka to gyvūno akis, o dar tas kraujo kvapas... Juk supranti, taip?"

Ši naujiena įsiutino galutinai. Medžioklė lankais yra nepriimtina kaip išskirtinai pramoginė komercinė veikla, pasižyminti žiauriu ir neetišku elgesiu su gyvūnais. Baisu, ką dėl pramogos gali padaryti žmonės. Garantuoju, kad sveikas ir savimi pasitikintis žmogus neis į miškus gyvūno su mirties strėlėmis persekioti. Patiks tik tiems, kurių mažas b**is.

Kai kitą kartą gauja iškrypusių diedų norės pasismaginti su viena moterimi, gal irgi nebauskime? Juk jie tenkins savo pirmykščius instinktus. Tai negi drausi.