Žinoma, mūsų, mokinių, pareiga yra eiti į mokyklą, ruošti pamokas, nes kaipgi mes kitaip pasirengsime ateičiai? Daugelis sako, kad be mokyklos – niekaip. Bet ar mus mokykloje visiškai jai paruošia? Ne. Tik vėliau, kai jau praktiškai reikia rinktis dalykus, kuriuos žadi mokytis vienuoliktoje ir dvyliktoje klasėje, paduoda kelis testukus, kurie turėtų padėti mums pažinti save ir taip padėti apsispręsti, kuo norime būti. Galbūt aš klaidingai galvoju, bet, mano nuomone, mokykla ateičiai ruošia mus per mažai.

Mokykla atima visą mūsų laiką. Pareini iš mokyklos jau vakarop, greitai užkandi, persirengi ir puoli daryti namų darbų, eini vidury nakties miegoti, kad vėl po kelių valandų atsikeltum. Lauki savaitgalio, kad pailsėtum, bet tikiu, kad ne aš vienintelė didžiąją savaitgalio dalį, kai jau reiktų ilsėtis nuo mokslų, sėdžiu prie pamokų ir ruošiu namų darbus... Ir dar mūsų mieloji Švietimo ministerija sugalvojo prailginti mokslo metus... Ir kas iš to? Kuo tai padės? Atseit, pasieksim geresnių rezultatų, mums bus mažiau namų darbų?

Mums mokslai vasarą tikrai per daug nerūpės, norėsime eiti į lauką, pabūti su draugais. Ne esmė. Kad ir patrumpins mūsų atostogas, mes vis tiek mokysimės dvylika metų, kai kitose šalyse, kur yra ilgesni mokslo metai, mokiniai tiek nesimoko...

Norėčiau, kad mūsų brangioji Švietimo ir mokslo ministerija susiprotėtų, kad tai nelabai kuo padės, ir paliktų devynis mėnesius mokslo metamas, tik pertvarkytų mokymo programą, kuri yra tragiška... Tada bus ir geresnių rezultatų, ir patiems mokytojams bus lengviau su mumis dirbti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo mintimis? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt ir išreikškite savo nuomonę!