Sėdžiu dabar aš prie kompiuterio, geriu arbatą ir kaip jau pirmus metus skaitau, kad esant dideliems šalčiams vaikams galima neiti į mokyklą. Ir apima gan keistas jausmas - ne jau Švietimo ministerija po truputį augina žioplių kartą?

Aš tikrai suvokiu, kad 1-4 klasių mokiniams žemesnė kaip 20 laipsnių šalčio temperatūra gali būti kenksminga, nors aš mokyklą baigiau, tokių taisyklių nesilaikydamas. Bet kai kalbame apie 5-12 klasių mokinius (ir 25 laipsnių šalčio temperatūrą), darosi ne tik juokinga, bet ir graudu... Negi jau esate tokie skysti, kad negalite eit į mokyklą? O gal čia yra visai kiti aspektai? Juk daugelį dabar į mokyklas nuveža ir parveža tėvai, kiti nuo mokyklų gyvena vos už kelių metrų.

Žinoma, daug ką dar reiškia aprangos pasirinkimas. Taip, kaip rengiasi daugelis mokinių, panašėja į vasaros madas žiemą... -20 ar -25 laipsnių temperatūra tikrai nėra priežastis neiti į mokyklą! Dar ne tokiai temperatūrai esant teko eiti į mokyklą, ne tik Gargžduose, bet ir Klaipėdoje.

Po tokių minčių, žinoma, vėl būsiu apšauktas eretiku ir visišku sielos „ubagu“, bet pagalvokite: visi mes kažkada iš tos mokyklos išeisime ar jau esame išėję, o tada prasideda gyvenimas, kuriame niekam nesvarbu, kokia temperatūra. Darbdaviui tu nepasakysi, kad tau šalta. Jam visiškai tas pats.

Tai, kad vaikai šiais laikais mažiau atsparūs šalčiui, byloja ir jų laisvalaikio būdas. Dabar beveik nebeišvysi ant kalnų čiuožinėjančių vaikų ir šiaip vaikai per kompiuterius nebeišeina į lauką.

O paskutinė mintis bus tarsi uoga ant viso mano rašinio viršūnės! Jūs visi aiškinate, kad jums šalta eiti į mokyklą? Bet man jau ne kartą teko įsitikinti, kad nei velnio jums nešalta. Nei velnio. Pareinu aš iš darbo, įeinu į parduotuvę (beje, lauke tokia pati temperatūra, kada galima neiti į mokyklą). Ir ką aš matau? Pilna parduotuvė visų tų „sušalusių“ mokinių, kurie kaip kokie galiūnai tempia visokio gėralo pilnus maišus.

Tai ką, jei taip šalta, tai sėdėkit namuose gerkit arbatą ir skaitykite knygas! O jei ne, tai polkos žingsneliu į mokyklą! Į klubus irgi eiti, kiek matau, nešalta. Taigi, Švietimo ministerijai vertėtų apmąstyti visą šią tvarką. O visiems kitiems palinkėjimas: nebejuokinkite žmonių.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!