Pagarba moteriai yra būtina. Ši savybė atlieka svarbų vaidmenį daugelio porų santykiuose. Taigi, merginos jau pirmo pasimatymo metu vertina vaikinų elgesį. Pastarosiomis dienomis vis dažniau užduodamas klausimas: kaip, parodant merginai pagarbą, elgtis apmokant sąskaitą restorane ar kavinėje?

Yra susiklosčiusi tradicija, kad vaikinas pasimatymo metu vaišina merginą. Šią tradiciją perėmėme dar iš savo senolių. Atrodo, net klausimas neturėtų kilti, kas turi apmokėti sąskaitas. Tačiau... Laikai keičiasi.

Manau, kvaila, kai vyrai žūtbūt siekia apmokėti sąskaitą kavinėje, neleidę merginai net išsitraukti piniginės. Argi tuomet vaišinimas netampa siekiu parodyti, kad esi pasiturintis, ir taip atkreipti moters dėmesį? Nejaugi po to tikimasi, kad tokiu atveju mergina sutiks vystyti santykius, nes vyras parodė savo socialinę galią?

Merginai, kuri netenka kito pasirinkimo tik kaip priimti vyro „dovaną“, pasidaro labai nejauku. Ji tarsi atsiduria silpnesnėje grandyje, manydama, kad yra nepajėgi net susimokėti. Tuomet moteris pradeda mąstyti: jeigu vyras, reikalaudamas apmokėti sąskaitą, diktuoja savo sąlygas, vadinasi, moterį vertina kaip nelygiavertę.

Kyla klausimas, kaip vis dėlto tokiu atveju elgtis? Mano pasiūlymas: leiskite merginoms apsispręsti. Tiesiog mandagiai paklauskite, ar galite apmokėti jos sąskaitą. Šis variantas daug geresnis nei reikalauti.

Gerbkite moteris, nes tik taip jos jausis lygiavertėmis visuomenės narėmis. Viduramžiai seniai praėjo, todėl supraskite, kad mergina turi teisę į apsisprendimą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

„Esu gražus, protingas, draugiškas, bet... vienišas“ - ne kartą tenka girdėti tokius žodžius iš žmonių, kuriems, regis, nesiseka tik dėl vieno – jie niekaip neranda kito, su kuriuo galėtų dalintis džiaugsmais, rūpesčiais ir kavos puodeliu.

Teiraujamės Jūsų - ar esate atsidūrę panašioje padėtyje? Jei taip, kaip pavyko rasti antrąją pusę? O gal iki šiol neturite mylimojo ir mylimosios ir vadovaujatės teorija, kodėl nesiseka šį rasti? Nežinote kur bėda? O gal manote, kad antroji pusė – apskritai ne būtinas dalykas gyvenime? Pasidalinkite savo patirtimi su kitais, patarkite ar pasiguoskite – laukiame Jūsų minčių el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Antra pusė“.

Taip pat savo nuomone galite pasidalinti žemiau: