Šiandien man dukra siunčia nuotraukas iš pamokų, nufotografavusi termometrą. Klasėse 30, net 33 laipsniai šilumos. Klausimas iškilo, ar mūsų vaikai pomidorai ir agurkai, kad šiltnamio sąlygomis turi sėdėti pamokose, o valdžia nieko nedaro. Nesugeba net pamokų sutrumpinti.

Kai paskambinau mokyklos direktoriui ir pasakiau, kodėl taip yra ir nieko nedarote, jis atsakymo neturėjo, sakė gali būti ir dar karščiau, higienos normos nenurodo maksimumo laipsnių, kiek gali būti klasėse pamokų metu.

„Termometro laikas nustatytas blogai, bet šilumą klasėje rodo gerai“, – mokinės mama.

Vaikai jau visas tris savaites grįžta namo su skaudančiomis galvomis, perkaitę. Kai pasiūliau direktoriui esant tokioms sąlygoms trumpinti pamokas, sako negali, nes reikia savivaldybės leidimo. Sakau, tai ko sėdite, skambinkite ir prašykite to leidimo. Rytoj irgi rodo mūsų krašte +30 lauke, tai klasėse bus dar daugiau. O tai kaip reikės vaikams dar eiti iki birželio vidurio į mokyklą? Aš taip ir pasakiau direktoriui, kad nesant sveikų sąlygų, mano vaikai į mokyklą neis.

Tokia padėtis, manau, yra daugelyje Lietuvos mokyklų. Prašau šią temą iškelti į aktualijas, kodėl mūsų vaikai turi kankintis mokykloje? Kaip jie gali mokytis ir protauti, kai galva kaista ir silpna darosi? Infrastruktūra nėra užtikrinta tokiomis sąlygomis vaikams lankyti pamokų, nėra nei vėdinimo sistemos, kondicionierių.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.