Kodėl aš taip sakau? Ogi šiais technikos laikais tu įlendi į bet kurią pažinčių svetainę, truputį„papudrini“ smegenis ir štai, tu jau turi žmogų. Ir man yra tekę paskaityti moterų straipsnių apie tai, kokie vyrai ten renkasi. Aš mėginsiu pažvelgti į tai, kokios merginos ten atsiduria. Pasistengsiu per daug nesiplėsti, bet kaip gausis, nežinau. Apie viską nuo pradžių.

Nuotraukos. Pirmiausia atvėrus anketą mus pasitinka nuotrauka ar jų albumai. Na, nemeluosiu, kad nėra įdomu pamatyti, su kuo bendrauji, bet tai, ką pamatai, kartais gali nuteikti ir nemaloniai. Merginos mėgsta pakritikuoti vaikinus dėl jų raumenų demonstravimo, karvių grandinių demonstravimo ar dar kažko. Bet merginos irgi nenusileidžia savo išmonės „šedevrais“. Bene kiekviena mergina yra įsidėjusi nuotraukas, kuriose primygtinai demonstruoja krūtinę arba nežmoniškai didelį makiažo kiekį. Tai tarsi noras pademonstruoti, kokios mes „sexy“ ir kaip norime kažką susirasti.

Ne ką mažiau stebina ir tai, kur jos mėgsta fotografuotis. Argi jūs nemanote, kad nuotraukos, padarytos tualete, pirtyje, klube ar prie stalo, nukrauto alkoholiu yra mažų mažiausiai kvailos? Argi negalima nusifotografuoti gamtoje, kur gražu, prie paveikslo galerijoje ar galų gale su knyga rankose? Nes dabar mažiausiai devyniasdešimt penki procentai anketų prikrautos atviros pornografijos pavyzdžių ir neretai demonstruoja žmogaus tuštybę, net nepaskaičius, kas rašoma anketoje toliau. Kodėl daugeliu atvejų nesistengiama pademonstruoti kažkokio kuklumo ar išlaikytiorumo? Aš, kaip vyras, tikrai labai vertinu merginas, kurios yra paprastos, ir iš jų nuotraukų matosi, kad jos supranta, kad ieško ne sekso giganto vienai nakčiai, o žmogaus visam likusiam gyvenimui.

Asmens aprašymas ir pomėgiai. Na, čia jau turbūt pati plačiausia dalis. Kaip žmogus, kuris sugeba analizuoti tai, ką mato ir skaito, pastebėjau tam tikrą tendeciją, kuri mane kartais ir stebina, ir juokina. Manau, kad visas tas tekstas, kurį mergina sugalvoja, jau parodo, ar ji yra išprususi, ar ne. Pirmiausia, kas jau mane stebina, tai tas pats šabloniškas ir nuobodus aprašymas, kuris galioja beveik visoms anketoms. Kartais gali pagalvoti, kad joms kažkas padavė vienodą tekstą ir liepė parašyti. Visiškai jokio išskirtinumo ir noro parodyti išsilavinimą ir erudiciją. Kur dingsta visas kūrybiškumas?

Aprašymas, kad mėgstu linksmai leisti laiką, būti su draugais ir panašiai, pradeda lįsti per gerklę. Tikrai labai retai gali paskaityti aprašymą, kuris bent truputį kvepia erudicija. Dažniausia yra parašoma, kad esu linksma, mėgstu keliauti, linksmintis su draugais ir visoks kitoks kasdieninis pasakojimas. Bet daugelis sakys, kad ir vyrai tokie. Bet pamėginkite sudominti kažkuo kitu. Tikrai labai retai tenka perskaityti, kad mergina papasakotų apie save, tai, ką mėgsta, kokia yra jos ateities vizija ir panašiai. Na, galime sakyti, kas iš to aprašymo? Bet juk ne visi vyrai yra rujojantys kuiliai ir ne visiems sėkla spaudžia galvą. Taigi, merginos, reikėtų truputį pamąstyti.

Ne ką mažiau svarbi dalis yra pomėgių sąrašas. Štai čia galima atrasti tai, kas vis dėlto lemia susirašinėjimą ir gali padėti susidaryti tam tikrą nuomonę. Mane tikrai stebina pomėgių sąrašai. Visa tai, kas ten parašyta, rėkte rėkia, kad merginos tikrai nenusiteikusios rimtiems santykiams ir juo labiau draugystei. Na, jums turbūt labai įdomu, kas jau ten blogo. Taigi, mes galime apžvelgti, kas jau ten tokio nerimto? Ogi pažvelgus į pomėgių dešimtuką mes pamatome, kad jame dominuoja beprasmės veiklos pavyzdžiai.

Po analizės aš pastebėjau, kad bene dažniausiai paminėtas pomėgis yra klubai. Ir tai jūs laikote rimtu pomėgiu? Dieve, dieve. Arba štai antroji vieta – „tūsai“. Dar viena tikrai labai labai „rimta“ veikla. Žinoma, toliau seka tokie dalykai kaip apsipirkinėjimai parduotuvėse, buvimas su draugais ir panašiai. Aprašymuose galima rasti ir įvairiausių pasakojimų apie „tūsiukus“ gamtoje, siautėjimus klubuose ir panašiai.

Labai retai galime surasti kitą dešimtuką pomėgių. Turbūt pats nepopuliariausias pomėgis yra knygų skaitymas. Žinoma, juk knygas skaito apkiautusios, penkiais akiniais pasidabinusios spuoguotos nevykėlės. Juk „putiovos“ merginos tam neturi laiko. Tikrai mažai kur galima pastebėti, kad pomėgių sąraše būtų pažymėta sportas, rankdarbiai, kūryba ar kita naudinga veikla. Kartais net būna gėda klausytis, kaip kokia nors „ala“ gražuolė gali papasakoti viską apie manikiūrus, pedikiūrus ar kitką, bet visiškai nežino, kad „Altorių šešėly“ parašė Vincas Mykolaitis–Putinas, ar kad Dž. Selindžeris parašė „Rugiuose prie bedugnės“. Šioje srityje daugeliui merginų reiktų labai susiimti, nes nuo jūsų pomėgių priklauso labai daug.

Reikalavimai priešingai lyčiai. Čia taip pat labai įdomi skiltis, nes jai daugelis merginų jau skiria visą savo širdį. Galima pamatyti, kokie kartais neadekvatūs ir net fantasmagoriški reikalavimai atsiranda. Visos be išimties nori, kad vaikinas turėtų automobilį, kad būtų Brado Pitto išvaizdos, kad būtų madingas, trankytųsi po klubus ir, žinoma, kad būtų koks įmonės direktorius ar verslininkas. Tada man pasidaro keista, kaip visos tos „tuštutės“ gali tikėtis susirasti būtent tokius vaikinus ilgesniems santykiams? Na, nebent vienai nakčiai ir „atia“. Kad ir kaip su manim kažkas ginčytųsi, bet šalia solidaus žmogaus turi stovėti ir solidi mergina. Visos tos peroksido suėstos, krūtines prisipūtusios ir dvi telefonų knygas perskaičiusios „gražuolės“ gali lįsti į pavėsį.

Kartais prieš keliant reikalavimus vaikinams, reikia pasižiūrėti, ar jūs pačios galite kažką duoti jiems. Daugelis merginų nori gyvenimo auksiniame narvelyje. Bet nepamirškite, kad rimtam vaikinui tikrai neužtenka išorinio grožio ir tonos „špakliaus“. Jiems reikia ir to, kad mergina būtų protinga, kad su ja galėtum padiskutuot įvairiomis temomis, kad ji mokėtų gaminti valgyti, kad sugebėtų išskalbti rūbus ar įsiūti sagą. Kad ji pati sugebėtų sau užsidirbti pinigų ir suvoktų, kas yra gerai, o kas – ne. Ir svarbiausia, kad ji būtų taupi.

Taigi, iš visos mano analizės, kuri buvo atlikta tiesiog laikui praleisti, nes aš jau turiu merginą, parodė, kad šiuolaikinės merginos tikrai iškreiptai suvokia ne tik draugystę, bet ir tai, kaip tai draugystei ieškomas žmogus. Gal kartais reikia pagalvoti, kad ta jaunystė nesitęs ilgai ir tada jau žmogų bus susirasti žymiai sunkiau. Ir nenustokite savęs tobulinti dvasiškai ir protiškai. Skaitykite daugiau knygų, vaikščiokite po parodas ir teatrus. Mažiau alinkite kūną rūkalais ir alkoholiu, neleiskite užvaldyti savo proto klubams ir „tūsams“. Sveikai maitinkitės ir pamatysite, kad kūnas bus gražus. Vyrams nereikia kaulų, jie ne šunys. Sėkmės jums meilės paieškose. Gyvenimas gražus.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Bandėte rasti meilę internete? Norite patarti ar pasidalinti savo pasakojimu? Jūsų istorijų laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pažintis“. Taip pat rašinius galite siųsti naudodamiesi žemiau esančia nuoroda: