Aukso amžius šie laikai tiems, kas mėgsta rėkti ir tik vėliau galbūt susimąstyti, ką rėkia.

Neseniai užkliuvo akis už nuotraukos iš mitingo, teigiančios, kad žmogus negali padėti gamtai, jei valgo mėsą. Padariau nuodėmę ir užėjau į grupę (Lietuvos veganai), kurioje buvo viešinamas skelbimas. Nuoširdžiai pareiškiu užuojautą veganų mažumai, kurie yra intelektualiai dar nesužaloti veganizmo, kurie vis dar sugeba protauti ir nėra nusiritę iki „kuo daugiau šauksi, tuo teisingesnis būsi“ lygio.

„Kaip paaiškinti vaikams, kad močiutė vištytę ir karvytę valgo?“, tokių klausimų grupėje gausu. Kaip? Pasakymo būdu, kad čia yra maistas. -„Kaip vaikučiui paaiškinti, kodėl pasakose ir filmukuose peles gaudo, o mūsų katytė veganišką maisto pakaitalą iš burokų ėda?“, paklausė mama, nepagalvojusi, jog teisingas atsakymas yra jai labai nepriimtinas pagal įsitikinimus ir neapsvarsčiusi diskusijos masto, kad toji mažuma protingų žmonių grupėje gražiai, logiškai ir adekvačiai paaiškins, kad katė yra plėšrūnas, o plėšrūnai yra plėšrūs medžiotojai, nuo to ir kilo toks žodis - plėšrūnas. Bet čia ne argumentas moteriškei, tai nežmogiška, nehumaniška maitinti gyvūnus kitais gyvūnais. Nežmogiška plėšrų gyvūną gyvuliniu maistu maitinti, sako.

Kuo didesnė masė besmegenių, tuo stipriau ir užtikrinčiau savo teorijomis jie tiki. Vienas kitam jie tampa mokslininkais, darančiais legalius, oficialius tyrimus, ir priima pasidalintą informaciją kaip užtikrintą, patikrintą ir patvirtintą informaciją. Vienas vaikinas konvertavosi į veganus ir išsigydė aknę, todėl labai plačiai soc. tinkluose nuaidėjo žinia, jog aknę sukelia mėsa. Ir verkia kiti nariai, kodėl mes vis dar spuoguoti, nors veganai, turbūt kažkas
„Maximoj“ nerašo apie gyvulinės kilmės priedus vegKotletuose ar vegDešrelėse. Ten žmonės nepriima tokio fakto, kad kas vienam kelia problemą, galbūt kito žmogaus vaistas bus, kad žmonės gyvena skirtingai ir jų organizmai taip pat skirtingai funkcionuoja ir priima ar atmeta tas pačias maisto medžiagas, kitaip skaido ir kitaip paskirsto.

Grupėmis feisbuke pasitiki labiau nei gydytojais, nes gydytojas prieš kelerius metus buvo sakęs, kad dėl nusilpusio organizmo reiktų mėsytės užvalgyti, todėl gydytojai ir daktarai yra senamadiški, nemokšos, atsilikę ir nieko nesuprantantys apie ligas ir jų veikimą, pastebėjau ir tokių frazių toje stebuklingoje grupėje, kad vaikams irgi reikia rinkti gydytojus pagal tai, koks yra jų atsakymas apie veganišką mitybą.

Skundžiasi mergaitė, kad vitaminų trūksta, paskaitė, jog tikriausiai pagal požymius kalcio ir vitamino D, o tuomet bėga į grupę ir klausia ką daryti tokiu atveju. Ir taip ir paglosto visų visažinių pirštus ir likusį protą, jog gali išmintimi pasidalinti su vargše mergaite, kuri tiki, kad net vitaminų vaistinėje negalima pirkti, nes vaistai iš farmacinių sandėlių vežami krovininiais automobiliais, o čia gamtai kenkia.

Užjaučiu veganus, kurie protingai, atsakingai propaguoja augalinę mitybą ne metus ir ne pusę, o dabar turi taikstytis su sukurtais stereotipais apie veganus, apie neigiančius gamtos dėsnius, aiškinančius apie kiekvienos gyvos būtybės prigimtį, todėl katinus burokiniu maistu maitinančius, padarais, kurie logiką prarado kaip ir baltymų dozę iš kiaušinio baltymo.

Gamta svarbu, gyvūnai svarbu, klimatas svarbu, bet nekiškite čia savo vieno iš kelių turimų argumentų apie žmonių ar gyvūnų prigimtį. Žmogus visais laikais buvo, yra ir bus visaėdis. Jei nenorite to pripažinti, neverskit savo vaikų prievarta spausti atsisakyti mokykloje pietums skanaus vištienos kepsnio su bulvių koše, kuri su pienu maišyta. Ir nuoširdžiausias prašymas, neauginkite gyvūnų. Jie nepakovos su jumis, jie neturi galimybės pasakyti, kad nori skanaus ir kokybiško konservuoto ėdalo, o tikrai nori.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!