Teko spiritizmo seanse dalyvauti ir man. Tai buvo seniai, tad nepamenu, ko tiksliai klausinėjome (atsimenu tik tiek, kad tai buvo vaikiški dalykai), bet žinau vieną dalyką – rodyklė judėjo. Už save galiu atsakyti, kad jos nejudinau, o už kitą žmogų... Na, tai buvo brolis, ir aš juo tikėjau.

Neįvyko nieko baisaus, bet tas faktas, kad rodyklė judėjo pati... Kažkas ją stumdė, ir tai buvom ne mes. Manau, to gana, kad savo vaikams pasakytume, kad su tuo žaisti nedera... Būtent dėl to, kad visiškai neaišku, kas atsiliepia. Kaip jau minėjau, pats esu skeptikas, bet labai jau daug girdėta istorijų, kai žaidėjams baigėsi blogai. Sakyčiau, neverta rizikuoti savo kailiu!

Tarp kitko, įdomumo dėlei paklausiau kelių draugų, ar jie yra bandę „kviesti dvasias“. Atsakymas buvo, kad tie, kurie bandė, patyrė tą patį – ar dvasia, ar demonas, ar lerva, bet KAŽKAS judino tą rodyklę! Be to, vienas draugas patyrė kai ką dar keistesnio – kai jis su draugais „žaidė ugnimi“ viename kambaryje, kitame, kur miegojo močiutė, nukrito paveikslas. Nuo tada nagų nebekišo... Ir keisti įvykiai nebepasikartojo.

Tad mano paskutinis žodis būtų patarimas nekišti nosies ten, kur neišmanai. Tai, žinoma, galioja visur, bet ypač kai kalba eina apie kitą pasaulį...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI primena, kad apie neigiamas pasekmės jau rašė, kai tarp jaunimo pradėjo plisti pavojinga mada kviesti demonus, kurie atsakinėja į klausimus.

Portalui vienas iš kelių Lietuvoje egzorcistų, Ruklos Šventosios Dvasios parapijos klebonas Arnoldas Valkauskas yra sakęs, kad spiritizmas – vienas bjauriausių dalykų, šamanizmo atmaina.

Pasak kunigo, jei neišvarai dvasios, ji tave tampo visą gyvenimą, todėl po spiritizmo seanso reikia būtinai prieiti išpažinties, jos metu prisipažinti, kad užsiėmei spiritizmu. Jei po to dvasios nepasitrauks, reikės specialių maldų. Jeigu nepadeda kunigo užtarimo malda, kunigo A. Valkausko žodžiais, gali prireikti egzorcizmo.

„Kartais būna, kad stipriau pasireiškia velnias, ne tik bildesiais, bet to nereikia bijoti. Svarbu pasižadėti daugiau į tai nelįsti ir neiti pas jokias būrėjas. Jeigu žmogus tvirtai eina tikėjimo keliu, dvasios pasitraukia. O jei nepasitraukia, tuos namus reikėtų pašventinti“, – sakė Nacionalinės egzorcistų asociacijos narys.

Kviečiame paskatinti žmones vengti tokių ritualų ir pasidalyti savo patirtimi, kodėl to daryti nereikėtų! Pasidalykite savo patirtimi ir paskatinkite kitus nesekti jūsų pavyzdžiu! Už drąsą vienam jūsų padovanosime 3 mėn. pasirinkto DELFI grupės žurnalo prenumeratą!

Savo istoriją galite siųsti dviem būdais – arba spausdami pilką mygtuką čia arba rašydami laišką el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Patirtis“ Jūsų anonimiškumą garantuojame. Skaičius ant konkurso nuotraukos rodo, kiek žinučių žmonės jau atsiuntė bei kiek dienų liko iki konkurso pabaigos.