Kažin, ar įmanoma paneigti avarijų gausą dėl neblaivių vairuotojų, bet panašu, jog policija labiau akcentuoja didelį greitį. Valdžia kasmet išleidžia milijonus įvairioms kameroms greičiui tikrinti, tačiau man ir, mano nuomone, daugumai vairuotojų kliūna kiti dalykai.

1. Dažnai susiduriame su situacijomis, kada leistinas greitis yra logiškai nepaaiškinamas, bei nelabai ką turi bendro, su saugiu greičiu.

2. Naujai pastatyti matuokliai, matuojantys greitį atkarpoje, yra tokiose vietose, kur pagal statistiką nelabai avarijos ir įvyksta. Kas dar blogai, kad tokiuose ruožuose daug kas važiuoja ne 90 km/h (dar pridėti reiktų ir spidometro paklaidą, kur realus greitis būna 4 km mažesnis, nei rodmenys), bet važiuoja 80 km/h ar mažiau. Ar nederėtų tuomet bausti ir tokius vairuotojus? Susidaro ilgos kolonos, kurios paskui yra lenkiamos ir ne pačiais saugiausiais metodais.

3. Kodėl policija rengia akcijas ir tikrina vairuotojų greitį, daro daug kitų akcijų, tačiau nei karto nemačiau, kad ne tik akcija būtų, bet ir policija realiai baustų tuos, kurie važiuoja 20 km/h lėtesniu greičiu. Važiuoja antra juosta, nors pirmoji laisva (KET taip pat nurodo važiuoti ja, kada ji laisva), bet tokie pažeidimai yra ignoruojami. Jie geresni, nei važiavimas greičiau?

Vairuojantys asmenys tikrai pritartų man, kad vadinami „antraeilininkai“, kurie dažniau važiuoja net lėčiau, nei leistinas greitis, sudaro avarines situacijas. Jų pasiteisinimas, kad niekur nenuskubėsi, bet kodėl tu turi trukdyti kitiems, pats pažeisdamas KET? Kodėl, jei tu bijai eismo, nenori niekur skubėti, tiesiog, kai yra galimybė, nepasitrauki į dešinesnę juostą?

Labai norėčiau, kad policija kada nors surengtų akciją, ir primintų šią taisyklę. Galėtų priminti ir prie šviesoforų kai kuriems, kad reikia dalyvauti eisme, o ne miegoti užsidegus žaliai šviesai.

Tokie vairuotojai, nors jiems atrodo, kad nieko blogo nedaro, sudaro dar didesnes spūstis Vilniuje, kur jos ir taip nėra mažos.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Atsidūrėte panašioje situacijoje? Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.