Pradėjus domėtis dėl tos paramos, sužinojome, jog tokia galioja tik imant paskolą... Tai kyla klausimas, kuo ta valstybė padeda jaunoms šeimoms norint įsigyti pirmąjį būstą... Mes būstą norime pirkti grynaisiais, vadinasi, jau nebegalime gauti 15 procentų subsidijos... O paėmus paskolą juk reikės mokėti palūkanas ir žiūri, jog nieko čia naudingo nenutiko. O juk ir paskolą ne visi gali gauti.

Žodžiu, ar niekas nekelia to klausimo, ar čia toliau tiesiog apgaudinėjami visi? Dabar atseit padedame, bet iš tikrųjų niekas nieko čia nepadeda, tik priverčia imti paskolą ir, kaip ir minėjau, po to žiūri, jog nieko čia naudingo.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.

Komentuoja SADM ministro patarėja ryšiams su visuomene Eglė Samoškaitė

Vienas iš pagrindinių paskatos pirmąjį būstą įsigyjančioms jaunoms šeimoms tikslų yra padėti įsigyti nuosavą būstą, kai dėl nepakankamų finansinių galimybių šeimos negali to padaryti savarankiškai, savomis lėšomis. Finansinė paskata gali būti naudojama kredito daliai apmokėti arba pradiniam įnašui padengti. Be to, reikia atkreipti dėmesį, kad subsidijos teikiamos, kai būstas įsigyjamas regionuose.

Jeigu jauna šeima turi galimybę įsigyti būstą savo lėšomis, valstybės parama ar kredito įstaigos paskola jai nėra reikalinga. Tokia šeima taip pat gali plačiau rinktis, kur įsigyti būstą, nes nėra būtinybės rinktis būsto regione. Be to, už savo lėšas būstą įsigiję žmonės gali laisvai disponuoti savo turtu, o gavus subsidiją pirmam būstui regione būsto nuosavybės teisės negali būti perleidžiamos pirmuosius 10 metų (priešingu atveju, subsidiją reiktų grąžinti į valstybės biudžetą).

Valstybė taip pat nėra suinteresuota sandoriais, kurie vykdomi grynaisiais pinigais.