Pradėsiu nuo to, kad esu labai darbšti ir mylinti savo gimtinę jauna moteris. Studijas pabaigiau jau gal prieš penkerius metus, ir kiek pamenu save, nuo vaikystės daug mokiausi, buvau jautri, meniška, darbšti, turėjau polinkį į muziką, todėl nusprendžiau tapti muzikos mokytoja.

Buvau gera studentė, gaudavau stipendiją už gerą mokymąsi. Deja, teko susidurti su skaudžia realybe, kad neturėdama „stogo“ – apie darbą galiu tik pasvajoti. Taigi, ilgą laiką ieškojusi darbo pagal išsilavinimą, greitai nuleidau kartelę, nes norėjau dirbti, o ne tuščiai veltėdžiauti... Nepatikėsite, su kuo teko susidurti, pamačiau, kaip žmonės, o ypač moterys yra tiesiogine to žodžio prasme išnaudojamos.

Kadangi pati neradau darbo, nusprendžiau įsidarbinti į laikino įdarbinimo agentūrą. Čia išvydau, kaip galybė darbščių moterų dirba ir joms nėra sudaromos sąlygos gauti net minimalų atlyginimą. Galiausiai ten sumažėjo darbo iki tiek, kad kai kurie darbuotojai tapo visiškai nereikalingi. Dalis verslo buvo iškelta į užsienį. Tuomet pavyko vargais nevalais susirasti nuolatinį darbą vienos bendrovės siuvimo ceche ir tai mane nudžiugino, bet...

Tenka dirbti nuo penkių ryto iki pusės penkių, beveik be pertraukų, o alga tesiekia virš 200 eurų „į rankas“, kadangi įkainiai siaubingai maži, o normos labai didelės. Nors ir darbas yra ne valandinis, bet manau, kad tai yra vis vien siaubingai neteisinga ir tikras žmogaus išnaudojimas.

Man yra labai labai skaudu, nes aš tikrai myliu Lietuvą ir savo gimtąjį Kauną, bet manau, kad gyvendami Europos Sąjungoje ir tokiais pažangiais laikais, tikrai negalime taip išnaudoti žmogaus. Norėčiau pasidalinti šiais išgyvenimais ir taip parodyti, kaip yra sunku susirasti gerai apmokamą darbą.

Norėčiau visiems palinkėti, kad netylėtume dėl neadekvačių kainų patduotuvėse, netylėtume, o boikotuotume ir kalbėtume apie tai kuo atviriau.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Papasakokite, kaip jums sekasi ieškoti darbo Lietuvoje? Ar teko pakeisti daug darboviečių, kol atlyginimas ir darbo sąlygos jus pradėjo tenkinti? Rašykite savo mintis ir istorijas el. p. pilieciai@delfi.lt.