Mano sesė yra panašaus amžiaus kaip ir aš – skirtumas tik poros metų. Ne svetima mums ir ta seseriška konkurencija, varžybos slaptos. Bet visada į tai žiūrėjau pro pirštus, kaip į juoką ir nemaniau, kad čia rimtai dėl ko nors konkuruojame. Šie įvykiai nėra švieži, tiesiog dabar kai dulkės jau nusėdo, galiu papasakoti, kas ir kaip, tik prašau neminėti mano vardo.

Džiaugiausi, kad ji gerai sutaria su mano vyru (ištekėjau pirmesnė, ji tada neturėjo draugo). Kadangi gyvenome netoli viena nuo kitos, dažnai kartu leisdavom laiką. Kviesdavomės ją ir vakarienės, ganėtinai dažnai, kartu su ja gamindavau, plepėdavau, pavalgydavom po to visi, pažiūrėdavom filmą. Vaikų taip iškart neturėjom, tai kokie ten reikalai: smagiau su kompanija.

Buvo keli sykiai, kai užkliuvo sesės pasakyta kandi pastaba man, dar atėjo tokia mintis: „Ji čia prie vyro mano taip sako, kam?..“

Bet numojau ranka, nes, kaip ir sakiau, nuo mažens pasišpilkuodavom, tik maniau, kad ta konkurencija juokais.

Kol vieną vakarą išėjau iš virtuvės dėl darbo skambučio, jie kaip tik buvo ten, pakalbėjusi telefonu grįžau ir mūsų namuose buvo tokia arka į virtuvę, kur kaip ir nesi dar virtuvėje, bet iš koridoriaus jau visą ją matai. Einu arkos link ir matau, kaip kol vyras pjausto porus, mano sesė glosto jam ranką ir čiulba kažką. Vyras nekreipdamas dėmesio pasitraukė, darė kažką toliau, o sesė taip susinepatogino, kai aš įėjau, kad supratau, jog tas flirtas, dėmesio skatinimas man tikrai nepasivaideno.

Bandė paverst viską juokais, net tiesiai: „Va, kaip tik sakiau tavo vyrui, kad raumenys gražūs, gerai tas sportas veikia.“

Bet man jau buvo visiškai nemalonu. Tada nieko nesakiau, bet jai išėjus pergalvojau visą bendravimą ir pasidarė aišku: daugiau – jokių bendrų vakarienių.

Nesakau, kad amžiams susipykome, tai būtų netiesa, nes apie kitus reikalus ir toliau puikiai bendraujame, susitinkame šeimos šventėse ir panašiai. Tačiau tas artimas bendravimas trise liovėsi iškart ir aš nė kiek nesigailiu. Jau dabar, kai praėjo laikui, kažkada vyrui apie seserį savo priminiau ir jis jau dabar pripažino, kad tada jautė tokį padidintą dėmesį, tik ignoravo jį. Džiaugiuosi laiku priėmusi sprendimą ir galiu patarti iš savo patirties: savo šeimoje turite turėti atskirumą ir privatumą su vyru, o jei bendrauti grupėmis, tada geriau jau poromis.