Artėja motinos diena, man šių metų šventė yra ypač smagi. Esu neseniai iškepta jauna mama. Vaikas labai lauktas ir mylimas.

Be abejonės, visos mamos myli savo vaikus. Kai susilaukiau vaikelio, kadangi savo artimų draugių rate neturiu nė vienos mamytės, galvojau parke, į kurį iki karantino einu kasdien, susipažinsiu su kitom mamytėm. Tokiom, kurios turi panašaus amžiaus vaikų. Tačiau tai, kas nutiko parke – šokiravo ir privertė minties apie draugystes su mamomis atsisakyti.

Bevaikščiodama paskutinėmis dienomis prieš griežtąjį karantiną susipažinau su viena moterimi, kuri vežiojosi panašaus amžiaus leliuką kaip ir mano, ir dar vieną, kiek vyresnį vaikiuką (gal 4 metukų).

Bevaikštant mano vaikas išalko. Išsitraukiau buteliuką ir pradėjau maitinti mažylį. Pradžioje sulaukiau nustebusio žvilgsnio ir klausimo: „Ką darai savo vaikui?“

Sutrikau, atsakiau, kad maitinu. Moteris jau pikčiau paklausė, kuo? Atsakiau, kad mišinėliu. Tada moteriškė dar labiau pakėlė toną: „O tai ko nematini pati?“

Na, kilo mintis, kad tai ne jos reikalas, tai asmeniška, bet mandagiai atsakiau, kad neturėjau pieno. Na, ir prasidėjo...

Ta mamytė – dabar jau nebesistebiu bajeriukais apie supermamas – pradėjo ant manęs rėkti, kaip aš nemyliu savo vaiko, kad atimu iš jo artumo džiaugsmą ir prarasiu ryšį su vaiku. Ryšį, nes valgo ne iš papo?

Tada užsiutau aš ir pasakiau, kad tai – kiekvienos moters pasirinkimas, o ir situacijų juk būna visokių, ar bėdų su sveikata, ar ko. Ir nuo to meilė vaikui nepriklauso, svarbu, vaikas sveikas, sotus ir laimingas.

O ji pradėjo ant manęs rėkti: „Tai ką tu veiki su vaiku, jei nežindai? Aš va, savo maitinau iki 3 metų, o tu ką veiki per dienas?“

Rimtai? Moterys? Ar jums viskas gerai su smegenim? Juk vaikui reikia ne tik valgyti, su jais veiklos ir be to apstu. Galų gale, ir paruošti tą mišinuką reikia. Ir šiaip, koks kieno reikalas? Juk čia asmeniška. ASMENIŠKA. Kodėl lietuviai nesupranta, kad negražu kištis į privačius kito žmogaus reikalus? O ypač į tokius intymius.

Juk normalus žmogus neis prie kito ir neaiškins, kada jam lankytis tualete. O čia va kiti ekspertai, dažniausiai be jokio medicininio išsilavinimo, pamokslauti moteriai apie jos krūtinę, kuri yra jos kūno dalis, manosi turintys teisę? Kažkoks siaubas.

Dar mamelė ilgai kažką burbėjo, tačiau aš pamaitinau vaiką ir išvažiavau namo. Visą dieną jaučiausi labai blogai, tuo metu kaip užpulta. Jaučiausi pati blogiausia mama pasaulyje. Grįžęs vyras iš darbo rado mane apsiverkusią. Nors ir nesąmonė, bet ilgam nugulė tie šlykštūs žodžiai mintyse.

Tačiau vyras pasakė išties labai teisingą dalyką. Mūsų abiejų mamos taip pat mūsų nemaitino pačios, tačiau mes jas mylim ir nė karto nebuvo kilus mintis, kad jos yra blogos mamos. Jos yra pačios geriausios mamos savo vaikams.

Gaila, kad solidarumo ir palaikymo trūksta tarp moterų. Išties mama yra svarbiausias žmogus vaikui, nepaisant kokiu būdu jis buvo pavalgydintas. Pikta mama – va tokia motina yra daug blogiau. Blogiau yra ta, kuri vaikui nuo pat pirmų dienų skiepija netoleranciją ir pagiežą kitiems žmonėms. Tad linkiu, kad tokių piktų moterų ir mamų būtų kuo mažiau, o vaikai augtų apsupti meilės ir šilumos.