Nelegalios prekybos mastai, nekovojant su ja, smarkiai auga kasmet. Išnešiojama prekyba tapo gerai organizuota. Pastebėta kaip automobilis su čeburekais ir alkoholiniais gėrimais nuolat atvyksta į S. Nėries ar Jūratės gatvę ir papildo išnešiotojų atsargas.

Reikia pastebėti, kad visi čeburekų bei alkoholio nešiotojai dirba nelegaliai, nes išnešiojama prekyba leidžiama tik ledais. Tačiau verslininkai šiemet stebina savo išradingumu. Paplūdimyje galima išvysti vikšrinį traktorių, ant kurio įrengtas baras, taip pat dar vieną motorinį vežimą, siūlančius greitą maistą ir karštus bei šaltus gėrimus.

Verslininkai, prisidengę išnešiojama prekyba, apeina įstatymus. Išnešiojama prekyba leistina tik su mašinomis be vidaus degimo variklio. Akivaizdu, kad šie traktoriai pažeidžia įstatymus, taip pat smarkiai teršia aplinką. Pastovėjus šalia vikšrinio baro užuodžiamas išmetamųjų dujų dvokas. Toks nelegalios prekybos būdas yra nesaugus poilsiautojų atžvilgiu. Traktoriaus vikšrai, važiuodami pro žmones, bet kada gali sužaloti gulintiems bei aplink lakstantiems vaikams kojas, o nuo išmetamųjų dujų galima apsinuodyti.

Palangos miesto valdžia bei teisėsauga su nelegalia prekyba susijusią problemą ignoruoja. Mokesčių inspekcijai patogiau tikrinti legaliai dirbančius, didžiulius mokesčius mokančius verslininkus nei papildyti Valstybės biudžetą „šešėlio pinigais“. Nors apie pažeidimus nuolat pranešinėjama, šią vasarą dar nebuvo surengtas nė vienas policijos reidas, kurio metu būtų sulaikyti nelegaliai dirbantys
prekiautojai.

Peršasi išvada, kad tiek Palangos miesto valdžiai, tiek policijai nelegalūs prekiautojai neįdomūs. Nors savivaldybėje yra įsteigtas Viešosios tvarkos skyrius, kuris turėtų gaudyti „nelegalus“, tačiau susidaro vaizdas, kad savivaldybės klerkams maloniau sėdėti vėdinamuose kabinetuose.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!