Penktadienį, 16.00 val., prie Lenkijos ambasados Vilniuje vyko Lenkijos moterų pasipriešinimo prieš visišką abortų draudimą palaikymo akcija.

Šiandien Lietuvoje žmogus nuolat žeminamas, jam primetami įvairūs draudimai, nuostatos, taisyklės... Aišku, yra įstatymai, kurie būtini, kad mus apsaugotų, nes žmogui kartais ribų nebūna vienoje ar kitokioje gyvenimiškoje situacijoje. Tai normalu. Pavyzdžiui, viršijame leistiną greitį – turime atsakyti už tai ir sumokame baudą, pažeidžiame darbo drausmę ar nustatytą tvarką – valio, gauname įspėjimą ar nuobaudą ir t. t.

Esame visuomenė ir elgesio ribos turi būti, tai neginčijama. Tačiau tai, kas liečia žmogaus kūną, jo sprendimus, ar gydyti ligą, o gal visai nesikreipti į gydytojus, tai jo pasirinkimas. Niekas neprivers žmogaus gydytis, jei jis to nenori, ar ne? Taip pat ir su visišku abortų uždraudimu. Viskas gerai, jeigu mylinčioje šeimoje atsiras kūdikėlis – lauktas, planuotas... O jeigu tai – prievartos vaisius? Vis tiek moteris neturės teisės jo atsisakyti, pagimdys, paliks Vaikų namuose, o gal, neduok dieve, gimusio atsikratys?

Ir taip liūdna statistika garsėjame: žudomi naujagimiai, Vaikų namai – pilni... Tėvai neįstengia išlaikyti net vieno vaiko, tai ką jau kalbėti apie daugiavaikes šeimas... Negi manoma, jog uždraudus abortus, padidės gimstamumas? Taip, galbūt jis išaugs, tačiau... Jie nebus mūsų piliečiais, kaip matome, emigracija tik didėja... Nejaugi galvojama, jog draudimais išsaugosime savo piliečius?

Atvirkščiai, tikriausiai prarasime paskutiniuosius, kurie išvykdami užgesins šviesą tunelio gale... Kai pasikėsinama į paties žmogaus gyvenimą ir jo laisvę – nieko gero nelauk... Šis draudimas – tai pirmas žingsnis į kitus draudimus, kurie suvaržo ir apriboja žmogaus laisves ir teises į jo paties kūną, jo gyvenimą ir jo sprendimus.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.