Ši kritika - ne tik Ukrainos atsakingoms žinyboms, kurios nevisiškai kontroliuodamos savo oro erdvę leido dideliame aukštyje skraidyti civiliniams lėktuvams, bet ir už oro navigacijos saugumą atsakingoms Pasaulio organizacijoms.

Tenka pastebėti, jog virš Krymo, kuriame šiuo metu nevyksta karo veiksmai,  skraidyti oro linijų lėktuvams-  nerekomenduoja. Pietryčių Ukrainoje vyksta vis galingesni mūšiai ir naudojama vis sunkesnė ir sudėtingesnė karinė technika, todėl už oro navigacijos saugumą atsakingų Pasaulio organizacijų aplaidumas yra šokiruojantis, kai net nesugebėta įspėti apie aiškiai pavojingą zoną skraidyti oro linijų lėktuvams.

Kita vertus, kaltieji, numušę Malayasian Airlines lėktuvą, privalo būti griežtai nubausti, o visos konflikte dalyvaujančios šalys privalo sudaryti reikiamas sąlygas katastrofos ištyrimui. Negalime nieko dėtų ir su konfliktu Ukrainoje nesusijusių žmonių žūčių nurašyti kaip paprasčiausias karo aukas.

Reiškiu nuoširdžią užuojautą, paramą ir solidarumą žuvusių artimiesiems, draugams ir visiems, kuriuos sukrėtė ši tragedija.

 
DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!