Šiais metais tapti maximalistu buvo siūloma tik dešimtokams arba antrųjų gimnazijos klasių moksleiviams. Nuostatuose taip pat buvo pabrėžta, kad norint juo tapti, visų dalykų pažymiai turi būti 9-10. Aš manau, kad „Maxima“, kuri organizuoja šį projektą, neturėtų apsiriboti ties aukščiausiais pažymiais ir skirti stipendijas šiek tiek objektyviau.

Pateiksiu gyvenimišką situaciją. Sakykime, kad aš esu dešimtokas ir mokausi vien aukščiausiais pažymiais - visi įvertinimai - 10, išskyrus matematiką - 8. Pagal visus „Maximalisto“ programos nuostatus, aš į stipendiją nepretenduoju. Ir yra kitas žmogus, kurio visų dalykų įvertinimai - 9, ir jis pilnai pretenduoja į stipendiją.

Mano manymu, tai yra visiškai neteisinga. Šiuo atvėju stipendiją gaus mokinys, kurio vidurkis - 9, o stipendija nebus paskirta mokiniui, kurio vidurkis daug didesnis - 9,86 (beveik 10). Kur tai matyta? 

Aš norėjau pasakyti, kad manau, kad „Maxima“ valdžia turėtų į šį projektą žiūrėti atsakingiau. Išsiųsdami anketas, mokiniai prisega prie jų dalykų suvestines, reikėtų atidžiau peržiūrėti duomenis ir vidurkius, galbūt ir pagal juos spręsti kam skirti stipendijas, o kam ne.

Nepaisant visko, neužrieskime nosies ir siekime kuo geresnių rezultatų. Juk mokomės ne dėl kitų, o dėl savęs.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!