Kai koncerte kažkoks žmogus išreiškia nepasitenkinimą atlikėju ir paleidžia į jį kiaušinių, mūsų šaunioji milicija „susemia“ tokį asmenį kaip baisų nusikaltėlį, nors tokia protestų forma sena kaip ir visas meno pasaulis. Ne gana to, pasirodo, tas nepatenkintasis - dar ir fašistas - matote atlape turėjo mažą erelį su svastika. Na taip, tokį mūsų šaunioji milicija supakuos. O teismas - nuteis. Kaipgi - tas žmogus „garbino“ Hitlerį ir viešai kvietė?? Susidoroti su žydais,čigonais ir kitas ne arijais???

Ar ne, neragino? Ar tik turėjo tą kvailą svastiką? Na bet juk žinomas dalykas, baikeriai visokių nesąmonių prisikabinėja. Ir su vokiškais šalmais važinėja. Bet gi vis tik blogas, blogas tas baikeris žmogus, visapusiškai. Nes lietuvis.

O štai kai Rusijos dienoje rusakalbiai garsiai šaukė, kad neilgai jie vargs po fašistų litvinų padu, kai viešai kvietė Putiną išvaduoti juos iš nacistinės Lietuvos (kuri kažkodėl sodina mažytę svastiką turėjusį baikerį) priespaudos, kai kai kurie rusakalbiai apsirengę drabužiais su sovietiniais simboliais - jų mūsų šaunioji milicija nei pirštu nepalietė, net baudelės neišrašė, o ką jau bekalbėti apie uždarymą tokių asmenų į belangę.

Ką jau kalbėti apie tokių asmenų patraukimą baudžiamojon atsakomybėn. Tai kieno valstybė iš tiesų yra Lietuva? Ar lietuvių, kuriuos už draudžiamus simbolius nuteisia, ar rusų, kurių už taipogi įstatymo draudžiamų simbolių nešiojimą net nesubara? Valdžia skundžiasi, kad lietuviai nepasitiki teisine sistema. O tai kaip ja pasitikėti, kai matai, jog koncerte kažkoks baikeris su maža svastika paleidęs į nepatikusį dainininką kiaušinį jau baudžiamas už svastikos nešiojimą, o štai rusakalbis iki ausų išsišiepęs demonstruoja į foto objektyvą sovietinius simbolius, tačiau milicijos nei su žiburiu nerasta.

Kodėl baikeris teisiamas už svastiką, o rusakalbiai, kurie čia gimę ir augę, bet vis vien nekenčia juos maitinančios Lietuvos, už sovietų simboliką ir raginimus susidoroti su Lietuva - nebaudžiami, o dargi gauna finansavimą iš Vilniaus biudžeto? Ar galima pasitikėti ir gerbti tokią policiją, tokius teismus, kurie baudžia lietuvius, o už tą patį plius raginimus sunaikinti Lietuvos valstybę (nors yra ir baudžiamieji straipsniai) - ne.

Gerai - galite bausti ir mane, nes pas mane kompiuteryje yra vokiškų tankų nuotraukų, o jose - svastikos. Yra ir dokumentinių filmų su svastikomis. Tačiau man svastika - tai pirmiausiai ne fašistinės beprotybės ir imperializmo simbolis, o paprastas, senoviškas baltų, kaip ir visų indoeuropiečių, simbolis. Betgi aš gerbiu žydus, gerbiu įstatymus ir neketinu tų svastikų garbinti ar jų nešioti. Juo labiau, neketinu skiesti nesąmonių apie fašistus, nes fašizmas - blogis, kaip blogis ir rusiškas imperializmas.

Negerbiamoji milicija - jūsų dėmesiui ant kai kurių Indijos šventyklų yra svastikų. Gal važiuokite tenai ir nulupkite jas? Ir suprantama, nubauskite tose šventyklose besilankančius vietinius - tiek maldininkus, tiek šventikus. Ir nepamirškite užsukti į Maskvą pagarbinti savo idėjinio vado - Lenino ir paprašyti Putino atleidimo, kad nešiojate ant savo uniformų lietuviškus simbolius. Ir iš vis - nenešiokite lietuviškų simbolių - jūsų darbai rodo, kad jūs neverti lietuviškų simbolių.

Kodėl sakau - milicija? Ogi todėl, kad visada kabinasi prie lietuvių, o niekada - prie rusų. Jei per kokią lietuvišką šventę koks karštesnis jaunuolis neša kokį, tegu ir šiek tiek radikalų, tačiau lietuviškai patriotinį plakatą ar skanduoja šūkį, tokį asmenį būtinai suims, uždarys ir ko gero nuteis teismas. O jei per rusišką „šventę“ rusai demonstruoja sovietinius simbolius ir ragina susidoroti su Lietuva, jų nieks nei sudraus, nei pabars ir tikrai nieks jų neuždarys. Nes ten gal nei vieno pareigūno nėra. Girtauti viešoje vietoje negalima, tačiau
toje "šventėje" buvo ir girtų, bet nieks jų net nepabarė.

Tai ar čia mes turime policiją, tarnaujančią Lietuvai, ar turime miliciją, pataikaujančią rusakalbiams, negerbiantiems Lietuvos?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!