Šios sentecijos tik leidžia suvokti, kad medikas - toks žmogus, kuriuo pasikliauna kiekvienas sergantis.Tik dabartinė situacija verčia abejoti medikais ir jų kompetencija. Geras specialistas, ar tai būtų darželio auklėtojas, ar tai policininkas, ar tai gydytojas, turi dirbti savo darbą iš pašaukimo, nes tik tuomet jis gali vadintis geru specialistu.

Grįžtant prie temos apie medikus, galiu pasakyti, kad šioje institucijoje dirba tikrai nemažai žmonių ne iš pašaukimo, o dėl pelningumo. Na taip, ligoninėje dirbanti slaugė tikrai negali pasigirti dideliu atlyginimu arba laborantė, kuri apart kraujo, šlapimo ir kitokių tyrimų per visą dieną nieko nemato. Oficialūs atlyginimai ypatingai neparodo gauto pelno, bet antrą atlyginimą medikai, ypatingai gydytojai, tikrai pasidaro iš „pakišų“, kitaip vadinamų kyšiais.

Tokius faktus turiu, nes ir pačiai teko susidūrti su tuo, o ir aplinkui daug giminių ir pažįstamų turiu, kurie paatvirauja apie tai. Tad galiu drąsiai teigti, kad medicinoje korupcija egzistuoja. Ir žinau, kad daugelis dabar galvos, kad aš neteisi ir visą tai, kas yra perduodama medikams, vadinama atsidėkojimu ir galbūt iš dalies aš su tuo sutikčiau, bet dažniausiai yra atsidėkojama dar prieš tai, kai medikas atlieka vieną ar kitą medicininę procedūrą. Ir tos pakišos yra duodamos iš baimės, kad gydytojas neatliks operacijos ar kokios kitos procedūros tinkamai.

Tad susidaro nuomonė, kad jei aš, neturinti pinigų, ateisiu pas tą patį daktarą, kuriam prieš mane ėjęs žmogelis įkišo į kišenę kažkokią sumą pinigų, man nebus suteikta kokybiška procedūra? Dėl to man yra skaudu matyti, kaip bobulytės visus metus taupo iš savo pensijos tam, kad vėliau pakliūtų pas medikus.

Turiu pati močiutę, kuri gan dažnai dėl sveikatos problemų kreipiasi į medikus ir puikiai žinau, kaip ji pas juos pakliūna ir į mano klausimą „Kodėl tu kiši jiems pinigus į kišenę?“, ji atrėžia: „kitaip manęs net klausyti nenorės daktaras (- ė), aš senas žmogus, tad į mane ir taip jau žiūrima, kaip į viena koja anapilin einančią, tad tik tokiomis „priemonėmis“ dar ir tyrimai būna padaromi, ir šypsena gydytojo veide atsiranda. Tad sirgti aš sau kol kas neleidžiu, nes bijau to, kas manęs laukia atsidurus medikų apsuptyje.

Kadangi ką tik prasidėjo naujieji metai, linkiu visiems daugiau tų nuoširdžių šypsenų ir be jokių „pakišų“. Būkite sveiki ir laimingi.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!