Niekada nebuvau susijusi su alpinizmu, tačiau ši baisi istorija privertė susimastyti kiek visi mes, piliečiai, rūpime mūsų tėvynei? Gal tiksliau ne tėvynei, o mūsų šalies vadovams.

Prieš savaitę buvo žiauriai nužudytas mūsų šalies pilietis. Pilietis, kuris garsino ir mylėjo mūsų tėvynę, kuris dirbo jos naudai, kuris didžiavosi šalimi, kurioje gyveno. Mūsų tautietis žuvo ne vairuodamas girtas ar susimušęs su savo kaimynu, ar šaudydamas teisėjus. Jis išvyko į taikią kelionę, kopti į aukščiausias pasaulio viršūnes, nugalėti save, garsinti mūsų šalį. Ten buvo žiauriai nužudytas, žmonių, kurie vargu ar yra verti vadintis žmonėmis, padarų su kuriais kovoja ir kuriuos smerkia visos civilizuotos šalys ir jų vadovai. Negana to, kai kurių šalių vadovai pasitinka savus žuvusius alpinistus su valstybine pagarba ir rengia jiems garbingą ceremoniją. O ką gi mūsų vadovai nuveikė šią savaitę? (Tikrai siūlau atsiversti mūsų šalies vadovų oficialius puslapius, ar Facebook'o profilius).

Panašu, kad mūsų šalies vadovams rūpi Joninės, Lietuvos pirmininkavimas, muziejai, draugų žuvys, partijos sąskrydžiai... Ir nors tarp šių temų yra tikrai svarbios Lietuvai sritys, tačiau mūsų tėvynei reikia ne tik pirmininkavimo ir finansinės gerovės, bet ir žmonių, o pirmiausia šalies vadovų, kurie rodytų pilietiškumo pavyzdį, kurie mokėtų pagerbti mūsų tautiečius, kurie garsino ir mylėjo Lietuvą. Vadovų, kurie supranta, jog mūsų šalies laimė, mūsų visų laimė priklauso, ne tik nuo bankų ar Europos lyderių, o pirmiausia nuo pagarbos artimui, nuo supratimo, jog mylėti mūsų tėvynę yra garbinga ir skatintina.

Ir nesvarbu ar mūsų respublikos pilietis atvežė aukso medalį, ar tik stengėsi kažką nuveikti tėvynės labui ir pusiaukelei buvo nužudytas, nesvarbu, nes visi Jie verti visų mūsų, o ypač šalies vadovų, pagarbos ir dėmesio.

Norėčiau paklausti ar tinkamus Lietuvos respublikos vadovus mes renkam, ar jie verti šito vardo, ar jie žino, kas yra pilietiškumas ir pagarba kitiems Lietuvos piliečiams?

Deja, manau, atsakymo mes iš jų nesulauksim, kaip ir nesulauksim pagalbos, jei busim panašioje situacijoje kaip atsidūrė Lietuvos alpinistai.

Ir dar norėčiau palinkėti stiprybės žuvusio alpinisto šeimai. Manau, visa sąmoningoji mūsų tautos dalis palaiko jus, užjaučia ir yra dėkinga už tai, kad turėjome tokį Tikrą Lietuvos Pilietį kaip Ernestas Markšaitis. Ačiū jums.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!