Perskaičiusi DELFI skaitytojo straipsnį, norėčiau pridurti, ką matau, gyvendama Norvegijoje. Taip, tai išskirtinė šalis, turinti savas tradicijas, kurios gana griežtos, bent jau ten, kur aš esu. Taip, jie neslepia Dauno sindromu sergančių žmonių, bet taip pat yra ir Anglijoje – jie taip pat to nedaro.

Tik bėda ta, kad savų šeimų vaikų jie nelabai mato, bet užsieniečius vos ne su žiūronais stebi per langą. Dar girdėjau, kad yra ir pasišaipymų iš emigrantų vaikų, gal ne visose mokyklose... Bet nežinau, ar jie patys žino net kaip bulvė užauga – manau, jų atsakymas būtų, kad ją parduotuvėje pagamina.

Aš pati važinėju su automobiliu iš Lietuvos, su lietuviškais numeriais – kad jūs žinotumėt, kaip elgiasi norvegai, kai aš pravažiuoju... Jaučiu diskriminaciją. Galit sakyti, kad nėra čia kraujomaišos, bet kai miršta žmogus, kone visas kaimas iškelia vėliavas iki pusės – vadinasi, jis jiems giminaitis.

Kalbant apie norvegus, mano galva, jie geria ne mažiau už mus, lietuvius, tik nesirodo, teko girdėti, kad išgėrę ir automobiliu važiuoja, o ir avarijos daromos, kaip pastebėjau, taip pat, kaip ir pas mus, tik kur aš esu, ten tos policijos tiek nėra, ji atvažiuoja tik incidento atveju. Lietuviams į šią šalį prieš atsivežant vaikus, reikėtų pasidomėti įstatymais.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Prašome Jūsų – pasidalinkite savo patirtimi. Gal galite papasakoti savo patirtį Norvegijoje, norite paprieštarauti autorei? Laukiame Jūsų minčių žemiau arba el. paštu pilieciai@delfi.lt: