Štai jau keletą kartų į savo pašto dėžutę gaunu laišką nuo kažkokios Emilijos iš Vilniaus, kuriuo ji man siūlo per keturias savaites numesti šešiolika kilogramų. Be jokių dietų ir sporto! Vien prisirijus kažkokio stebuklingo produkto... Ar jai planetos persirikiavo? Gi kiekvienas farmacininkams neparsidavęs medikas pasakys, kad tai nenormalu!

Bet vaikščioti vištos eisena, apsijuosus keliais lašininiais gelbėjimos ratais aplink pilvą, dvigubu pagurkliu irgi, sutikite, nenormalu. Bet kai 180 cm ūgio gražuolė, sverianti 70 kg, nori sulieknėti dar dešimčia kilogramų – tai jau dvigubai nenormalu.

Mesti svorį pastaruoju metu tapo kažkokia visuotine manija. Brukama milijonas dietų ir įvairiausių maisto papildų, medikamentų. O kažkada išplatinta žinia, jog svorį meta net pati Karina Krysko, į šį nesibaigiantį maratoną įtraukė ir būrį kitų pramogų pasaulio veikėjų bei „olialiakinių“ blondinių.   

Kas šiandieną yra tas normalus svoris? Logiškai mąstant – tai tas, kuris neiškrenta iš kūno masės indekso (KMI) normos ribų. O pagal brukamus standartus?

O pagal brukamus standartus – perkarusi, kaulais ir oda apraukta būtybė ir jokiu būdu neviršijanti 90-60-90 apimčių. Nes tada atia podiumui, fotosesijoms ir tarptautinei modelio karjerai. Ir net jei gražus veidelis derės su vidiniu grožiu, keli papildomi kilogramai net ir viršsvorio neturinčiai merginai užtrenks duris į grožio konkursus.

Kas sugalvojo, kad graži moteris būtinai turi būti sudžiūvusi? Lieknėjimo preparatų gamintojai, siekiantys milijardinių pelnų? Dizaineriai, gailintys keliais centimetrais ilgesnio audinio? Net ir Jurijus Smoryginas pernai vienai sveikai atrodančiai šokėjai pasiūlė „šiek tiek numesti“, nes, jo akimis, mergaitė, apsitempusi triko, atrodė šiek tiek „per stora“. Kokia tada normali? Ta, kurios griaučiais „Bitute pilkoji“ pakankliuot galėtume?

Neseniai vykusio grožio konkurso chronologija parodė, kad „misės“ anksčiau buvo gerokai apkūnesnės. Bėgant metams, jos džiūvo džiūvo, kol visai nudžiūvo. Ir tas liesos moters kultas jau laikosi bene du dešimtmečius. Kaip manot, kas turi pasaulyje įvykti, kad graži moteris iš tiesų taptų sveikų apimčių moteris?

Aš sąmoningai neišsiplėčiau apie storulius. Tai – jau kitas kraštutinumas, o kraštutinumai niekad nėra gerai. Bet jiems sulieknėti ir, svarbiausia, svorį išlaikyti, yra tik vienas veiksmingas metodas – saikinga mityba ir sportas. Kiti siūlomi metodai – tik savęs žalojimas ir verslas (bet ne į savo kišenę, deja).

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!